BERGA

Joan Coma: "La conselleria d'Interior no hauria d'acatar aquestes ordres, que recorden altres temps"

El regidor de Vic es mobilitza a Berga per donar suport a l'alcaldessa, detinguda aquest matí per ordre judicial. Considera la detenció una "acció antidemocràtica"

Joan Coma i Montse Venturós són els dos regidors investigats per la justícia que s'han negat a declarar davant del jutge en considerar que són víctimes d'una "persecució política" mitjançant els tribunals. Aquest divendres, Venturós, alcaldessa de Berga,  ha sigut detinguda per ordre judicial i Coma s'ha sumat a les mobilitzacions de suport convocades davant dels jutjats de la capital del Berguedà. "El Govern ha de seguir el seu full de ruta i, per tant, la conselleria d'Interior no hauria d'acatar aquestes ordres. És una acció antidemocràtica que recorda altres temps", ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació.

El regidor vigatà també ha criticat l'hora i el lloc escollits pels Mossos per executar l'ordre judicial. " Què volen aquesta gent que vénen de matinada", ha apuntat tot recordant la popular cançó de Maria del Mar Bonet. De fet, aquesta frase també ha sigut l'escollida per la CUP per criticar la decisió del departament que encapçala Jordi Jané.

Coma  es va negar a declarar davant l' Audiència Nacional, que l'investiga per un presumpte delicte d'incitació a la sedició, i està pendent de saber si la justícia espanyola l'obligarà a comparèixer com ha fet amb Venturós.