Política 09/11/2012

Joan Herrera: “Les situacions excepcionals demanen mesures excepcionals, el vot a ICV”

El líder ecosocialista ha afirmat que "Tots els partits parlen de drets nacionals, però nosaltres parlarem de tots els drets, també els socials"

Albert Solé
1 min
Joan Herrera, en l'inici de campanya d'ICV-EUiA per a les eleccions del 25-N / MANOLO GARCÍA

Cornellà de LlobregatJoan Herrera ha llançat un missatge clar en l'acte inaugural de campanya d'unes eleccions especials: “Aquesta és una situació excepcional, i situacions excepcionals demanen mesures excepcionals, valentes i agosarades. Aquest és el vot a ICV-EUiA”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iniciativa vol ser el gran partit referent d’esquerres català, i el líder ecosocialista ha deixat clar que la debilitat aparent del PSC, segons les enquestes, és un graner de vots d’esquerres per a Iniciativa, i no els vol deixar escapar.

“Només nosaltres ens oposem sense ambigüitat a les retallades socials i reclamarem alhora per la propera legislatura el dret a decidir”, ha dit en referència als dos gran missatges de la precampanya, i que seguiran sent-ho els propers 15 dies.

"L'11-S va posar el dret a decidir sobrela taula, i el 14-N ha de posar tots els drets, també els socials". És així que Herrera ha fet una crida a la mobilització per la vaga general de la setmana que ve. "Tots els partits parlen de dretsnacionals, però nosaltres parlarem de tots els drets".

"L'esquerra del valors ha de tenir unpaper de centralitat per lluitat contra la dreta de CiU; Hem de vèncer la tirania de la resignació, si ens resignem la dreta guanyarà", ha dit.

Joan Herrera i Iniciativa han escollit començar la campanya electoral en un barri humil de Cornellà -feu socialista-, Fontsanta, en ple cor del Baix Llobregat. Al seu costat, tots els líders del partit, com Raül Romeva, Joan Coscubiela, Dolors Camats (la número 2 de la llista) o Jaume Bosch (4), però també de noms hemergents de la formació, com la regidora de Rubí, Marta Ribas (5) i el regidor de Sabadell Joan Mena (3).

stats