Política 17/11/2012

Joan Herrera, al míting central de campanya: "La nostra Ítaca és radicalment diferent a la que vol Mas"

El líder ecosocialista també ha criticat al PSC: "En aquesta legislatura ens hem sentit sols al Parlament a l'oposició, però molt acompanyats al carrer amb les mobilitzacions socials"

Albert Solé
2 min

BarcelonaJoan Herrera ha celebrat l'acte central de la campanya electoral a Barcelona, al cor del barri de Sant Andreu, a l'antiga fàbrica Fabra i Coats. Davant d'un miler de militants i simpatitzants, ha recordat que ells defensa tant el dret a decidir, com els drets socials, i ha deixat passar les acusacions de corrupció que publica 'El Mundo': "Vull un país lliure de corrupció, perquè puguem triar el que volem ser. Volem que se'ns reconegui com a nació, i ens hem trobat amb la indiferència de PP i PSOE". I ha volgut deixat clares les diferències entre ells i CiU amb el dret a decidir: "La nostra Ítaca és radicalment diferent a la que vol Mas". "No volem triar entre país i esquerres, volem un país d'esquerres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Herrera, els culpables de la crisi són els que manen a Madrid i a Catalunya: "Ara es discuteixen PP i CiU, però no només hi ha hagut sexe entre ells, també hi ha hagut amor, i tant!".

"Han entrat en la lògica del cercle desastrós, han retallat massa i ha afectat a l'economia, i estem molt pitjor perquè tenim menys ingressos", recorda, i ha afegit: "Han passat de les retallades a la Marató contra la pobresa, que és com entenen ells les polítiques socials".

Herrera ha insistit en la seva acusació principal al president Mas: "El pitjor ha sigut la insensibilitat i la fredor amb el patiment. El senyor Mas no té ni idea del que és viure amb 400 euros al mes".

"Els bancs especulen amb les nostres vides, sanegen els seus balanços amb els nostres drets. Quants anys portem demanant un canvi de la llei hipotecària? Des del 2005, i sempre ens han dit que no. I perquè, perquè no volen que la banca pagui per la crisi que ells han creat".

El PSC també ha rebut la crítica d'Herrera: "En aquesta legislatura ens hem sentit sols al Parlament a l'oposició, però molt acompanyats al carrer amb les mobilitzacions socials".

Herrera ha fet una crida al vot d'esquerres: "Cal una alternativa d'esquerres, i no la necessitem a Iniciativa només, si no la gent que pateix la crisi. El 25-N necessitem molta gent perquè sumi una alternativa davant un govern convergent més insensible que mai. Una alternativa amb federalistes i independentistes".

Dolors Camats

La número dos de la llista per Barcelona, Dolors Camats, ha començat el seu discurs fent referència al lloc on han fet el míting: "Aquest no és un espai per fer-hi actes, era una fàbrica, i li deien Can Mamella, perquè és del que vivien la majoria de famílies de Sant Andreu", i ha comparat la lliuta dels treballadors de la Fabra i Coats pels seus drets, amb la situació actual: "Tot allò pel que van lluitar, està en joc ara"

"Alguns han decidit que aquesta crisi ha sigut un desastre natural i que no hem pogut evitar-hi i no hi ha culpables", ha dit.

"El dia 25n hem de convèncer la gent que el seu vot no ha de servir d'excusa per aquells que diuen que no hi ha alternativa, i hi tant que n'hi ha". I ha afegit: "L'argument del dret a decidir és nostre, la veu del poble és del poble, no és de cap candidat que se'l vulgui quedar".

Camats ha acabat amb un record als treballadors de Telefònica en vaga de fam per demanar que readmetin a un company seu que el van fer fora quan estava malalt.

stats