Política 06/09/2019

Joan Herrera deixa el càrrec a l'administració de l'Estat 12 mesos després del seu nomenament

L'exlíder d'ICV esgrimeix "motius estrictament familiars i personals"

Ara
1 min
Joan Herrera va al·legar raons personals, vitals i polítiques per fer un pas enrere tot i que va assegurar que està “en plena forma”.

BarcelonaEl 13 de juliol del 2018 el consell de ministres va decidir un nomenament singular, almenys des de l'òptica de la política catalana. El govern socialista de Pedro Sánchez, que acabava d'arrencar feia poc després de la moció de censura contra Rajoy, va decidir situar l'excoordinador nacional d'ICV Joan Herrera al capdavant de la direcció general de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE). Es tracta d'un organisme adscrit al ministeri per a la Transició Ecològica que busca contribuir a la consecució dels objectius de l'Estat en matèria d'eficiència energètica i energies renovables.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió va sorprendre perquè el govern central havia decidit anar a fitxar a una família política diferent a la socialista. Al cap de 12 mesos d'arribar al càrrec, Herrera ha comunicat avui a través de Twitter que abandona la feina per motius "estrictament familiars i personals". L'exlíder ecosocialista ha agraït la confiança a la ministra Teresa Ribera, que li ha retornat l'agraïment per la seva tasca durant tot aquest temps.

En un carta de comiat publicada a la web oficial de l'organisme, Herrera ha defensat la seva gestió i ha assegurat que l'IDAE ha tornat a ser "la casa de l'energia", un espai on compartir, reflexionar i proposar en matèria energètica. Exdiputat al Parlament i anteriorment al Congrés, Herrera va deixar la primera línia política el març del 2016, quan van assumir la direcció d'ICV –partit en vies d'extinció– Marta Ribas i David Cid.

stats