Publicitat
Publicitat

Debat sobre el futur de les centrals nuclears

Joan Herrera: "L'energia nuclear és cara, té moltes incerteses i inseguretats"

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds recorda que "a Europa encara hi ha restes de l'accident nuclear de Txernòbil" i afirma que "l'energia nuclear és cara, té moltes incerteses i inseguretats"

"És cert que aquí no hi pot haver aquests tsunamis, però el problema és que els sistemes de refrigeració han deixat de funcionar correctament". Joan Herrera, secretari d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), ha volgut deixar clara la seva posició pel que fa a l'energia nuclear. D'aquesta manera, en declaracions a RAC1, Herrera ha afirmat que "es pot viure millor consumint menys" i que "hem d'explicar que l'energia nuclear és cara, té moltes incerteses i inseguretats". En aquest sentit, el secretari general d'ICV ha assegurat que "a Europa encara hi ha restes de l'accident nuclear de Txernòbil" i s'ha queixat que "quan no hi ha accidents no se'n parla".

La solució passaria, segons Herrera, per "aprofitar els diners de les centrals nuclears ja amortitzades per promoure les energies renovables", cosa que seria possible "a partir del 2020 si allarguéssim la vida de les nuclears cinc anys, cosa que estem disposats a acceptar". "Només tenim un 20% de l'energia nuclear, la resta és importada", ha remarcat Herrera, i ha recordat que "hi ha hagut un accident nuclear cada dècada".

Retallades del Govern d'Artur Mas

D'altra banda, Joan Herrera ha volgut culpar l'executiu de CiU de les retallades pressupostàries a totes les conselleries: "És curiós com no hi ha diners per a  educació i sanitat, però en canvi sí que n'hi ha per eliminar l'impost de successions i deixar d'ingressar aquests diners".


La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT