LA CRISI DELS SOCIALISTES
Política 22/11/2013

Joan Ignasi Elena: "Seria un error passar a la història com un partit que va frenar la consulta"

El dirigent d'Avancem reivindica davant l'aparell del PSC que els crítics no fan "soroll" sinó "política"

S. G.
2 min

BarcelonaEls dirigents crítics del PSC es neguen a quedar-se de braços plegats davant el desmarcatge del procés sobiranista que ha impulsat el primer secretari, Pere Navarro. El líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida al blog d'Avancem perquè el PSC no acabi quedant fora del catalanisme progressista. "Seria un error, i immerescut, passar a la història com un dels partits que van impedir la consulta", alerta el dirigent. Tota una declaració d'intencions després d'haver deixat clar a Navarro que seran "coherents i conseqüents" a la votació del 4 de desembre al Parlament, a la qual el primer secretari ja té decidit el vot en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència perquè Catalunya pugui convocar un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tan legítim és guanyar de manera impecablement democràtica una votació en un consell nacional com mantenir fermament una discrepància pública i transparent en relació al que una majoria planteja", assegura Elena, qui afegeix, en relació a les crítiques rebudes per part del nucli dur del PSC, que això "no és fer soroll, és fer política".

A més, el líder d'Avancem considera que el partit té la responsabilitat de donar resposta al que la gent espera dels socialistes "més enllà de les portes del partit". I és que els crítics del PSC sempre han defensat que, per molt que internament estiguin en minoria, el seu posicionament és majoritari fora de les fronteres del partit.

Per tot això, Elena fa una crida a donar resposta a tota aquella gent que se senti representada pel "catalanisme progressista" i alerta que, si la resposta per exercir el dret a decidir no és "inequívoca", aquest espai serà ocupat "per populismes de signe divers". Segons el líder d'Avancem, per exercir aquest paper cal no estripar el carnet del PSC i seguir batallant des de dins del partit. "Sóc conscient que s’estan produint fuites i les hem d’aturar. Un de cada quatre consellers nacionals no van votar el passat diumenge. Això s’ha d’acabar. Hem de tornar a militar per Catalunya. Hem de tornar a suar socialisme i catalanisme", afirma.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats