Política 13/03/2014

Joan Ignasi Elena trenca de nou la disciplina de vot del PSC, ara per la CCMA

El diputat socialista s'ha negat en dues ocasions a votar a favor d'adjudicar la publicitat de la televisió pública al Grup Godó o el Grup Zeta

S. González / à. Gutiérrez
2 min
Joan Ignasi Elena (PSC) a l'assemblea oberta d'ICV-EUiA / PERE VIRGILI

BarcelonaEl PSC no ha pogut mantenir, de nou, la unitat al Parlament, i aquest cop no pel procés sobiranista sinó per l'externalització de la gestió publicitària de TV3. El partit que lidera Pere Navarro ha presentat una moció amb una esmena transaccionada de CiU en què es mostrava a favor d'aquest procediment que implicarà adjudicar la gestió dels anuncis de la televisió pública al Grup Godó o el Grup Zeta, però el diputat Joan Ignasi Elena –apartat de les seves funcions parlamentàries perquè ja va trencar la disciplina de vot el passat 16 de gener per defensar la consulta– s'ha negat a donar-hi suport i ha optat per no prémer cap botó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Posteriorment, en una moció presentada per Ciutadans i transaccionada amb una esmena d'ICV-EUiA, Elena s'ha negat a votar a favor d'"aturar de manera immediata el procés d'externalització de la comercialització de la publicitat de Televisió de Catalunya".

El PSC ha defensat, en boca de Núria Parlon, l'externalització del departament comercial, argüint que es garanteix un augment dels recursos per a la Corporació i que s'ofereix als treballadors la possibilitat de quedar-se a TV3 si ho desitgen. "En cap cas suposa la privatització del mitjà", ha assegurat, després de recordar que l'ens reté el control de la publicitat i els ingressos.

No ho veuen així Esquerra, Iniciativa i la CUP, que s'hi han posicionat en contra. Sergi Sabrià (ERC) s'ha mostrat "disposat a parlar de tot menys regalar el nostre coneixement adquirit i la cartera de clients a la competència". Ha recordat que l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) també s'ha pronunciat en contra d'aquesta externalització. I ha denunciat que el plec de clàusules contempli la mateixa comissió per clients nous que pels que ja aporta TV3. Marta Ribas, d'Iniciativa, ha considerat que el procés "posa en mans de la competència el mànec d'aquesta eina de país. El plec de clàusules deixa clar que no hi ha garanties". David Fernàndez, de la CUP, ha dit que "és temerari i és incomprensible" i suposa "descapitalitzar TV3".

Albert Batalla, de CiU, ha defensat l'operació, amb l'argument que la caiguda de la publicitat (dos terços des que va començar la crisi) obliga a fer-hi alguna cosa.

stats