Política 24/05/2017

Joan Llinares serà el director de la nova Agència Antifrau valenciana

L'advocat és actualment cap dels serveis jurídics i de l'Oficina de Transparència de l'Ajuntament de Barcelona

Ara
1 min
Joan Llinares, en una imatge d'arxiu

BarcelonaJoan Llinares serà el director de la nova Agència Antifrau del País Valencià. L'advocat, amb una presència notòria als mitjans darrerament pel conflicte en el si del consorci del Palau que ha acabat accedint a acusar CDC al judici, és actualment cap dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Barcelona. Des de l'Ajuntament de la capital catalana no han confirmat aquesta informació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Diferents entitats valencianes van proposar Llinares per al càrrec, i la seva candidatura és la que més consens ha aconseguit -té el suport del PSPV, Compromís i Podem- i també de Cs, que ha decidit tirar-la endavant. Així ho reflectirà al ple de les Corts valencianes aquest dijous; només tindrà els vots contraris del PP, que ja va anunciar que s'oposaria tant al nom de Llinares com al del periodista Sergi Castillo i la del president d'Acció Cívica contra la corrupció, Antonio Penadés.

La votació serà secreta i requereix del suport de tres cinquenes parts del ple. Amb els vots de PSPV, Compromís, Podem i Cs, 67 dels 99 diputats avalaran que Joan Llinares sigui director del nou òrgan.

En la trajectòria de Llinares destaquen els diferents càrrecs que ha ostentat al capdavant de l'Institut Valencià d'Art Modern o el MNAC a Barcelona, també com a director general del Palau de la Música després que esclatés el cas Millet i, recentment, com a impulsor de l'oficina de transparència a l'Ajuntament de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona no ha confirmat aquesta informació, però el mateix Llinares va comparèixer al Parlament valencià el passat 28 d'abril per defensar la seva candidatura.

stats