FILTRACIÓ POLÈMICA

Unió amenaça de denunciar els militants que van filtrar el discurs de Duran si no es disculpen per escrit

Els democristians han identificat els autors de la filtració com dos joves que ja han reconegut els fets i s'han donat de baixa de la formació

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Girona ha exigit una disculpa per escrit als dos militants que van filtrar la intervenció del líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, a l'assemblea general del 21 de juny. "Si els queda dignitat, han de demanar disculpes", ha afirmat el president d'Unió a Girona, Joan Cañada, que explica que, si no ho fan, el partit els denunciarà, perquè estan convençuts que han comès "una il·legalitat".

La filtració de la intervenció de Duran i Lleida durant l'assemblea general de militants de la intercomarcal d'Unió a Girona va aixecar polseguera. Durant aquest discurs, a porta tancada i sense presència de mitjans de comunicació, el líder del partit va qüestionar el procés de transició nacional endegat pel Govern d'Artur Mas i va assegurar que ERC no té "ni puta idea" de governar. Duran i Lleida també va carregar contra alguns mitjans de comunicació, com RAC1 o TV3, els quals va acusar "d'aplanar" el camí a ERC.

Aquesta intervenció, que havia de ser només per als militants, la van enregistrar dos membres del partit que hi havia a l'assemblea i la van filtrar al 'Diari de Girona'. Arran d'aquesta filtració, UDC va obrir una investigació interna i va descobrir-ne els autors: dos joves militants, un dels quals treballava com a assessor del partit a la Diputació de Girona. Segons ha explicat Joan Cañada, els dos joves van admetre de seguida que van ser ells i es van donar de baixa del partit. A més, el que treballava com a assessor va posar el seu càrrec a disposició del partit, que ja li ha rescindit el contracte.

Segons Cañada, que els joves admetessin que havien estat ells i es donessin de baixa com a militants ha evitat que els obrissin un expedient disciplinari. Tot i això, considera que el que van fer va ser "greu" i els exigeix que es disculpin per escrit amb tota la militància. Si no ho fan, UDC estudiarà denunciar-los perquè, segons ha afirmat Cañada, que és advocat de professió, estan convençuts que els dos joves exmilitants han comès una il·legalitat.

Més continguts de