DISCURS DE NADAL
Política 24/12/2011

El rei censura Urdangarin i reclama a ETA que "entregui les seves armes assassines i desaparegui"

Joan Carles de Borbó considera "moralment inassumible per a un país vertebrat, modern i solidari" l'elevada taxa de desocupació

Ara
1 min

BarcelonaDurant el discurs de Nadal, Joan Carles de Borbó ha censurat les "conductes irregulars" del seu gendre, Iñaki Urdangarin, i s'ha referit amb contundència a ETA, de qui ha dit que "ara és ja temps que els terroristes entreguin les seves armes assassines i desapareguin per sempre de les nostres vides". El monarca espanyol ha lloat el paper d'institucions i societat "davant la intolerable pretensió dels terroristes d'intentar aconseguir objectius polítics mitjançant l'ús de la violència, l'amenaça, la intimidació o l'extorsió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, el rei Joan Carles ha reclamat unitat per generar llocs de treball i baixar l'atur, ja que considera "moralment inassumible per a un país vertebrat, modern i solidari" l'elevada taxa de desocupació actual. El monarca, que ha realitzat el discurs amb una fotografia en què apareix amb l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i el seu successor, Mariano Rajoy –enlloc de la clàssica foto familar–, durant el traspàs de poders, ha assegurat en aquest moment de canvi de govern a La Moncloa que "la Corona, com a símbol de la unitat i permanència de l'Estat, seguirà fent tots els esforços necessaris en favor d'una convivència integradora".

Joan Carles de Borbó també ha subratllat en aquest moment d'atzucac de la construcció de la UE "la vocació europeista d'Espanya", que "s'enfonsa en les arrels de la història del nostre continent". S'ha dirigit igualment a responsables polítics i agents econòmics i socials per "animar-los a treballar amb diàleg i alçada de mires, amb rigor i convicció" per "sumar voluntats i no restant-les".

stats