COALICIÓ INDEPENDENTISTA

ERC descarta per ara la proposta de federació de Joan Carretero

Els republicans rebutgen una aliança que estableixi quotes entre els partits o dret de veto de Reagrupament, però volen mantenir una aliança que afirmen que els ha ajudat a remuntar

Les direccions d'ERC i RCat coincideixen en el bon funcionament de la coalició entre els dos partits, tant a les municipals del 22-M com a les estatals de diumenge, però veuen diferent cap a on hauria d'evolucionar l'aliança. El president de RCat, Joan Carretero, ha proposat en diverses ocasions avançar cap a una federació a l'estil de CiU, una opció que els republicans per ara no es plantegen. El partit d'Oriol Junqueras descarta una relació que estableixi quotes i on l'altra part tingui poder de veto, però també afirma que encara no ha rebut "cap proposta formal" de canviar el model actual, que inclou un comitè de seguiment de la tasca dels diputats de la coalició a Madrid.

La plataforma Catalunya Sí, per la seva banda, es reunirà en dues setmanes per decidir el seu futur, tot i que tot apunta que es constituirà com a associació per aglutinar independents –molts provinents de les consultes sobiranistes– que rebutgen entrar a cap partit, una iniciativa que ERC veu amb bons ulls i a què donarà suport.

Podeu llegir l' article complet a l'ARA PREMIUM.