ELECCIONS ESPANYOLES
Política 12/10/2011

Coscubiela vol endurir el Codi Penal per inhabilitar polítics xenòfobs i racistes

El cap de llista d'ICV-EUiA acusa Albiol de "copiar" les idees de la ultradreta per "quatre miserables vots"

Acn
2 min

BarcelonaEl cap de llista d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, ha proposat endurir l'article 510 del Codi Penal per poder inhabilitar aquells polítics que utilitzin "l'odi racial i la xenofòbia". En aquest sentit, des del davant de l'Ajuntament de Badalona ha acusat l'alcalde d'aquesta ciutat, Xavier García Albiol, de "copiar" les idees" de la ultradreta nazi i xenòfoba per "aconseguir quatre miserables vots". L'ecosocialista ha assegurat que aquests comportaments en temps de crisi poden convertir-se en un esclat social de "conseqüències greus per a la convivència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Coscubiela ha avisat que, tal com va passar amb els nazis de mitjans de segle, "potser serà massa tard quan vulguem aturar Albiol". Joan Coscubiela ha recordat que durant els anys 30 del segle XX es va "menystenir" l'impacte de les idees nazis: "I quan es va voler parar els nazis, ja era massa tard", ha indicat. En aquest sentit, ha avisat que García Albiol ja està prohibint actes cívics a la seva ciutat. "Quan vulguem aturar-lo, potser ja serà tard", ha etzibat Coscubiela a la Plaça de la Vila de Badalona, just davant del consistori.

El cap de llista al Congrés ha explicat que a Catalunya hi ha un partit nazi i xenòfob, que és Plataforma per Catalunya, de Josep Anglada. Tot i així, ha acusat Xavier García Albiol de "copiar" les idees "nazis, xenòfobes i racistes" per treure'n rèdit electoral.

Endurir el Codi Penal

Davant de tot plegat, Coscubiela ha proposat endurir el Codi Penal per "introduir com a delicte" el comportament d'aquelles persones que incentivin l'odi racial, la xenofòbia i el racisme. Aquesta modificació també inclouria la inhabilitació dels polítics que utilitzin les idees nazis i xenòfobes en els seus discursos.

Coscubiela també ha proposat augmentar la dotació de recursos als municipis per poder aplicar més polítiques socials "per aquells que ho necessiten" i que "estan vivint amb duresa la crisi". D'altra banda, vol ampliar les polítiques de seguretat per "perseguir les conductes criminals", sense que això vulgui dir que s'hagi de "criminalitzar alguns col·lectius".

stats