Política 10/02/2013

La ILP sobre dació en pagament es colarà al Congrés a través d'esmenes d'ICV tot i el veto del PP

Joan Coscubiela reivindica la fi dels desnonament d'habitatges habituals i que els pisos del FROB d'entitats intervingudes es destinin a habitatge social

Ara
1 min
Els diputats d'ICV al Congrés, Laia Ortiz i Joan Coscubiela, aquest dimarts en roda de premsa. / ACN

BarcelonaLa iniciativa legislativa popular (ILP) per regular la dació en pagament que va recollir més d'1,4 milions de firmes es debatrà finalment al Congrés, tot i que el PP ja hagi anunciat que en vetarà dimarts la tramitació amb la seva majoria absoluta. Tot i això, el portaveu d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, ha anunciat aquest diumenge que ha presentat, en format esmena al Decret de desnonaments del govern espanyol, el contingut de la ILP impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). D'aquesta manera, encara que el PP no permeti que la iniciativa superi el primer tràmit, els ecosocialistes mantindran les seves reivindicacions per una altra via, la de les esmenes al decret estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les mesures registrades per Coscubiela hi ha aturar les execucions hipotecàries en tràmit "d’habitatges habituals" i convertir aquests en un pis de lloguer social amb un cost inferior al 30% de la renda de qui n'era propietari. ICV també demana que es destinin tots els pisos del FROB i de les entitats que han estat intervingudes a habitatge social durant els pròxims 5 anys i que es reguli la dació de l’habitatge habitual i amb caràcter retroactiu.

"Sigui quin sigui el resultat de la votació, la nostra formació continuarà treballant per incorporar reformes en profunditat a la Llei d’Enjudiciament Civil i a la Llei Hipotecària", ha reivindicat Coscubiela en un comunicat, i s'ha definit com "l’altaveu i el portaveu de les reivindicacions de la gent afectada, fins aconseguir el seu ple reconeixement".

stats