CONGRÉS DEL PSC
Política 22/06/2011

Joan Ferran censura Àngel Ros per demanar renovació i voler només estar en la cúpula PSC

El diputat critica que l'alcalde de Lleida torni al "discurs de la Catalunya profunda" i li retreu que vulgui estar en el "nucli dur" del partit i copar la cúpula al costat d'un grup d'alcaldes

Efe
2 min

BarcelonaL'exprimer secretari del PSC de Barcelona i diputat del PSC al Parlament Joan Ferran censura l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, per demanar una renovació total al PSC i pretendre simplement estar en el "nucli dur" del partit i copar la cúpula al costat d'un grup d'alcaldes, segons la seva opinió. Ferran, que pertany a l'executiva nacional del PSC, usa el seu bloc a internet per llançar aquest retret a Ros, que ahir, en una entrevista al diari El País, afirmava: "(Miquel) Iceta i José Zaragoza s'han identificat molt amb aquesta direcció. Per això crec que és difícil que estiguin en el nucli dur que sorgeixi del congrés" del partit, que es farà l'últim cap de setmana d'octubre. També Ros apuntava: "Si la línia del partit va d'acord amb el que penso, no renuncio a estar en el nucli dur de la direcció, sigui primer secretari, president o secretari general adjunt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest comentari en el seu bloc, titulat "Aperitius congressuals. 5a part. Comença el 'càsting'", Ferran comenta en referència a Ros: "Molts s'atipen de parlar de renovació i reformes organitzatives i, a l'hora de la veritat, continuen tocant les cançonetes de sempre, però canviant de solistes".

Ferran creu "legítim" que Ros aspiri "a dirigir" el PSC, però afegeix: "Després de tant parlar de reformar, canviar, compartir, obrir i discutir junts, ara resultarà que estem disposats a reproduir, o reeditar, un nucli dur que ho decideix tot en petit comitè". "Però per reblar el clau també es completa la idea amb la proposta de copar aquest sanedrí amb alcaldes", sentència Ferran, que recorda que Ros va defensar en aquella entrevista que "set o vuit alcaldes" haurien de tenir més responsabilitats "en el nucli dur de la direcció".

"Vaja, home! Que en lloc de procurar una nova direcció més permeable i desprofessionalitzada ara hem de donar un gir cap a la 'institucionalitis'...", li retreu Ferran, que es pregunta si "torna el discurs de la Catalunya profunda" quan Ros defensa un major pes de la "Catalunya no metropolitana" al PSC.

La rèplica de Ferran a Ros evidència la tensió amb la qual el PSC viu el seu XII congrés, que ha d'elegir el successor de José Montilla com a primer secretari.

stats