Política 11/05/2015

Herrera: "No volem l'esquerra que apuntala les polítiques conservadores i de dretes"

El líder d'ICV-EUiA reivindica la suma d'esquerres a les municipals "com el primer pas"

Ara
1 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha reivindicat des de Vilafranca del Penedès la confluència d'esquerres que es presenta a la ciutat i que pot permetre "multiplicar i guanyar", i ha advertit, però, que ha de quedar al marge l'esquerra que dóna suport a les polítiques de la dreta. De Vilafranca en Comú en formen part Guanyem, Podem, Procés Constituent, ICV i EuiA, una suma que, segons Herrera, pot servir per "poder guanyar" i "donar el tomb" en una ciutat que està governada per CiU. A l'acte hi han assistit també representants d'Avancem i MES, formats per socialistes sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el líder ecosocialista ja fa temps que reivindica una suma d'esquerres de cara a les eleccions del 27-S per poder superar la fragmentació i arribar al govern. Les municipals són, per a ell, un primer pas. "Necessitem recompondre i reimpulsar l'esquerra a Catalunya, i això comença en aquestes eleccions", ha sentenciat. I ha afegit: "Necessitem una esquerra nova, forta i unida, que no li tremolin les cames, capaç de plantar cara als poderosos per combatre la desigualtat".

Tot llançant un dard a ERC, Herrera ha assegurat que n'ha de quedar al marge l'esquerra "que apuntala les polítiques conservadores i de dretes, ni a CiU ni al PSOE". "No volem l'esquerra que s'omple de paraula d'esquerres però se li oblida quan s'ha de posar a governar", ha deixat anar.

stats