POLÍTICA
Política 25/01/2011

Herrera sobre la reforma de les caixes: "No és acceptable que posem tants diners públics a canvi de res"

El secretari general d'ICV també critica que es pugui perdre el model català de caixes. A més, subratlla que la mesura no resoldrà el problema d'accés al crèdit

Redacció
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha passat aquest matí per Els matins de TV3, on ha criticat el decret del govern espanyol que convertirà les caixes d'estalvis en bancs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera alerta que amb aquesta mesura "el model català deixarà de ser una realiat", ja que implica "un model molt més bancaritzat". El líder d'ICV entén que un valor de les caixes que ara poden perdre és la proximitat a la gent i a les seves difcultats. A més, s'oposa al decret perquè considera que "no és acceptable que posem tants diners públics a canvis de res i sense garantir que el crèdit arribarà". De fet, Herrera considera que la falta de crèdit és el principal problema actual, i que el govern hauria de fer que el crèdit arribés "a la gent i a les empreses per tal de fer funcionar l'economia".

Sobre les negociacions entre Zapatero i els sindicats per la reforma de les pensions, Herrera lamenta que els representants dels treballadors "estan intentant arribar a un acord", però que el govern espanyol no hi va amb la mateixa actitud. I s'ha mostrat especialment crític amb l'actitud de Zapatero pel fet que hagi barrejat en aquesta qüestió l'energia nuclear: "Em sembla descarat que el president espanyol vulgui allargar la vida de les centrals nucleras i que encolomi la decisió als sindicats".

"Certifico que Boi Ruiz fa d'agent comercial"

L'entrevista a Els Matins coincideix amb una entrevista a Herrera avui mateix a l'edició en paper de l'ARA. Josep Cuní ha rpeguntat a Herrera pel titular que ha escollit el rotatiu: "Boi Ruiz fa d'agent comercial". I Herrera ha reiterat aquesta opinió sobre el nou conseller de Salut i l'ha argumentat: "El missatge que està donant és que les classes mitjanes vagin a la mútua i que qui no s'ho pugui pagar vagi a la pública".

stats