ASSEMBLEA D'ICV
Política 09/03/2013

Herrera i Camats formalitzen la candidatura per coliderar ICV

La dirigent ecosocialista subratlla que la fórmula és una "mesura de feminització i de gènere" i un "element de visibilització de lideratges femenins"

Roger Tugas
1 min
Herrera compartirà 
 El lideratge d'ICV amb una dona des de l'abril

BarcelonaL'actual secretari general d'ICV, Joan Herrera, i la portaveu parlamentària del partit, Dolors Camats, han presentat aquest dissabte en el consell nacional la seva candidatura conjunta per optar a la copresidència mixta que liderarà la formació ecosocialista a partir de la seva assemblea, que tindrà lloc entre el 19 i el 21 d'abril. A partir de diumenge hauran de recollir els avals i, del 22 de març al 12 d'abril tindran lloc les primàries internes per elegir els càrrecs, tot i que no es preveu cap candidatura alternativa, i el 13 d'abril se n'anunciaran els resultats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha explicat que amb aquesta mesura innovadora a Catalunya ICV volia "que es reflectís la societat i una manera de dirigir més col·legiada" i ha instat el partit a actuar amb ambició per "construir l'alternativa" i humilitat perquè "sols no ho podem fer". Així, creu que la formació és "l'element clau per tornar a ser un sol poble". Per la seva banda, Camats ha subratllat que la copresidència mixta és una "mesura de feminització i de gènere" i un "element de visibilització de lideratges femenins". "Serà més complex i difícil, però prendrem millors decisions", ha afegit.

A partir de la propera assemblea el càrrec de secretari general desapareixerà i l'exconseller Joan Saura abandonarà la direcció del partit.

stats