ELECCIONS ESPANYOLES
Política 08/08/2011

Herrera creu que Camats seria, "per descomptat", una bona candidata

Assegura que ICV té "un capital polític prou potent" i admet que "un dels noms és el de la Dolors", tot i que hi pot haver més candidats

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest dilluns que la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, "seria una bona candidata" d'Iniciativa a les eleccions generals. Ha afegit, però, que hi pot haver altres candidats. "Tenim un capital polític prou potent i, òbviament, un dels noms és el de la Dolors, però no és l'únic necessàriament. És una persona molt ben preparada per fer-ho", ha manifestat. Herrera ha afirmat que el seu partit està en condicions d'encarar qualsevol escenari d'avançament electoral perquè hi ha cohesió interna i espera aconseguir dos escons, i no veu "impossible", segons les enquestes, un de tercer. Camats, en una roda de premsa, la setmana passada, no va aclarir si seria candidata en recordar que hi haurà primàries per escollir cap de llista a les generals al setembre, i que tot començaria el 3 d'aquell mes. Herrera també ha fet referència al respecte que s'ha de tenir pels temps i pels mecanismes que hi ha al partit. Ha explicat que per poder presentar-se a les primàries es necessita l'aval de 50 adherits, en un procés en què poden votar els adherits i els amics. Per això, ha rebutjat apuntar cap nom com a líder del partit perquè s'ha de donar aquest procés de primàries. Creu que no seria convenient, sinó que i seria pitjor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent ecosocialista ha dit que tenen clara la política i ha recalcat: "Sigui quin sigui el candidat o la candidata estic convençut que tindrà clar com es reorienten les polítiques que s'han de fet des de Madrid".

Ha reconegut que potser no els convé un avançament electoral pel procés d'elecció del candidat, però ha assegurat que si és així ho faran tot més a corre-cuita. "Tenim els temps marcats per fer les coses bé, amb participació i transparència", ha dit. En qualsevol cas, ha remarcat que estan "en condicions d'encarar qualsevol escenari perquè hi ha cohesió interna, es té clar quin és el paper d'ICV i es pot encarar qualsevol escenari per triar un candidat". "No estem angoixats ni preocupats", ha indicat.

Herrera ha assenyalat que el candidat és important, però ha admès que no tot depèn del seu grau de coneixement. Ha recordat que li van anar millor les eleccions del 2004, quan tenia un grau de coneixement baix, que les del 2008, amb un grau de coneixement superior.

El dirigent d'Iniciativa ha dit que no creu que hi haurà molts candidats amb opcions reals, però ha reconegut que no ho sap. Així mateix, ha afirmat que "més d'un candidat és molt fàcil que hi sigui".

stats