ELECCIONS 25-N
Política 04/11/2012

Herrera denuncia que Mas, Duran i Camacho sí que coincideixen a avalar les retallades

El líder ecosocialista apunta que els dirigents nacionalistes i populars subscriuen "les polítiques d'austeritat dogmàtica que estan afectant tanta gent"

Acn
2 min
Joan Herrera, amb una pancarta contra les retallades del Govern al CAP del barri de Sant Ildefons de Cornellà / ACN

BarcelonaEl cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha dit aquest diumenge sobre el president de la Generalitat i candidat de CiU, Artur Mas, i del líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, que "tot i que durant la campanya es podran barallar molt", coincideixen "en les retallades, a retirar els impostos als més rics i en les polítiques d'austeritat dogmàtica que estan afectant tanta gent". En aquest grup també ha inclòs la candidata i presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Ho ha dit a Martorell, al Baix Llobregat, una comarca que, segons Herrera, s'ha de mobilitzar com la resta de Catalunya per tal que es faci "un gir a l'esquerra" en les pròximes eleccions del 25 de novembre. En el marc de la Botifarrada Popular del Baix Llobregat Nord, que enguany ha aplegat més de 200 persones, el líder ecosocialista ha lamentat que tot i els suposats desacords sobre l'independentisme entre Mas i Duran, tots dos coincideixen en les "retallades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, l'aposta de Joan Herrera per la campanya d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa és parlar del model d'estat i del dret a decidir. Tot i així, ha assegurat que "el dret a decidir el tenim guanyat" i que el que es decideix ara per al 25-N són les "polítiques socials" en àmbits com els serveis socials, educació o sanitat. El líder d'ICV considera que és imprescindible que es produeixi "una forta mobilització d'esquerres" a les urnes perquè "hi hagi un gir per l'equitat, per la justícia social i per la redistribució dels esforços. "Cal que hi hagi un gir en les polítiques de redistribució", ha subratllat.

El cap de llista d'ICV-EUiA ha apuntat que a comarques com el Baix Llobregat, on l'afectació de l'atur és alta i està veient com la crisi colpeja de manera alarmant sectors com la indústria, s'ha de fer el "gir a l'esquerra". "Inversió en serveis públics perquè hi hagi menys desigualtats i una inversió en política industrial activa per aconseguir que la comarca sigui pròspera", ha apuntat. "El millor que li pot passar al Baix Llobregat és que hi hagi polítiques d'esquerres", ha remarcat, i ha destacat les possibilitats que ofereixen espais com el Parc Agrari.

stats