COALICIONS ELECTORALS
Política 27/08/2012

Herrera veu "impossible" que ICV formi part d'una coalició electoral que també inclogui CiU

El secretari general dels ecosocialistes defensa que "entre esquerres i país" ell vol "un país d'esquerres", però segueix reclamant exercir el dret de decidir

Acn / Ara
2 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit no formarà part de cap coalició electoral que també inclogui CiU. Per Herrera, aquest escenari és "impossible", ja que els ecosocialistes treballen per construir una alternativa a les retallades del Govern, que han provocat una "gran fractura social". "És impensable anar del bracet d'aquells que formen part d'aquest Govern insensible", ha afirmat. Herrera ha respost d'aquesta manera al president d'ERC, Oriol Junqueras, que aquest passat diumenge va proposar, en una entrevista a l'ACN, que CiU, ERC i ICV-EUiA formin una coalició electoral amb la intenció de convocar un referèndum d'independència. "Entre esquerres i país, jo vull un país d’esquerres", ha justificat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha qui diu que s’ha de triar entre el país i ser d’esquerres, nosaltres volem un país i d’esquerres i això fa impossible una coalició amb CiU", ha defensat el líder ecosocialista, que aquí veu "la principal diferència entre Esquerra i nosaltres". "CiU ataca socialment i nacionalment, perquè per molt que facin discursos abrandats, després voten les lleis que retallen els drets nacionals i que permeten la intervenció de l’estat atacant l’autogovern", ha criticat Herrera. "Si [CiU i ERC] es volen entendre que s'entenguin, però a nosaltres que no ens hi emboliquin", ha afegit.

Tot i això, el secretari general d'ICV ha seguit defensant el dret de decidir com a punt de trobada dels partits, però ha matisat que "aquesta hauria de ser una consulta que ens permetés superar el manteniment de l''statu quo' que representa la sentència del Constitucional, amb l'agreujant del procés recentralitzador de Mariano Rajoy i al qual CiU ha contribuït votant a favor d'algunes mesures que permeten aquesta recentralització".

stats