Política 16/12/2012

Herrera vol que CiU i ERC endarrereixin la investidura per tancar un acord amb la resta de partits

El líder ecosocialista creu convenient que es convoquin totes les formacions polítiques per parlar de la consulta i també de la reorientació de les polítiques econòmiques

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, és partidari d'exhaurir el termini per a la investidura d'Artur Mas per garantir un acord entre totes les forces parlamentàries sobre el dret a decidir i sobre la reorientació de les polítiques econòmiques. "No passa res per posposar la investidura i començar a fer bé les coses tant en el terreny nacional com en el terreny econòmic", ha destacat Herrera a les portes del Palau de Congressos de Catalunya, on ha assistit a la cloenda del Congrés de CCOO. El líder ecosocialista reclama "l'acord més ampli possible" pel dret a decidir i la convocatòria d'una cimera contra les polítiques d'austeritat i la reorientació de les polítiques econòmiques. El límit perquè el futur president sigui investit és el 4 de gener, un cop el Parlament quedi constituït aquest proper dilluns. Herrera ha demanat tant a CiU com a ERC que posposin la investidura d'Artur Mas per garantir que primer es faci un ampli debat amb la resta de forces parlamentàries tant en l'àmbit nacional com en l'econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El dret a decidir no ha de ser una moneda de canvi", ha recalcat el líder ecosocialista, que ha criticat que els republicans i la federació nacionalista l'estiguin fent servir en les negociacions que tenen obertes per garantir la governabilitat del país. Segons Herrera, cal que s'aconsegueixi "el consens més ampli possible" per pactar el full de ruta que ha de portar Catalunya al referèndum d'autodeterminació. Per això, ha instat CiU i ERC que obrin el debat a la resta de forces parlamentàries i també a la societat civil i que ho facin de manera immediata.

En l'àmbit econòmic, Herrera ha insistit en la importància de convocar una cimera entre partits i entitats econòmiques i socials per "oposar-se" a les polítiques d'austeritat imposades per Europa i per l'Estat i impulsar una reorientació de les polítiques econòmiques.

stats