ALIANCES DEL GOVERN
Política 30/07/2012

Herrera qualifica d'escenificació la picabaralla entre CiU i PP i els insta a trencar els acords de govern

El líder d'ICV afirma que "si Camacho amenaça de trencar el suport al govern de Mas, és perquè reconeix que fins ara li n'havia donat"

2 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el diputats del partit Joan Boada i Jaume Bosch s'han desplaçat aquest dilluns a Boadella d'Empordà per comprovar els efectes dels incendis

Boadella d'EmpordàEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, considera una escenificació la picabaralla entre CiU i PP i els ha instat a ser "coherents" i trencar els acords de govern que tenen "si de debò es discuteixen". Herrera creu que els dos partits volen "tapar la vergonya" d'unes retallades on "coincideixen" i que "no duen enlloc". El secretari general d'ICV ha afegit que "si Camacho amenaça de trencar el suport al govern de Mas és perquè reconeix que fins ara li n'hi ha donat". En aquest sentit, el portaveu adjunt del PP, Santi Rodríguez, ha manifestat aquest dilluns que el partit es marca el Debat de Política General com a límit per avaluar si continua oferint els seus "suports" parlamentaris al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si el que estan fent és gesticular n'estem una mica tips", ha afirmat Herrera, que considera que PP i CiU "fan veure que es discuteixen" quan parlen d'autogovern, però després han pactat i aprovat les polítiques "reals" i que "afecten la vida de la gent". En aquest sentit ha recordat que CiU va votar la llei d'estabilitat pressupostària, que "ofega l'economia" per "posar-se al costat dels que especulen amb la vida de la gent". "Per molt que treguin pit ara", el que fa CiU és "posar-se al costat dels mercats per davant del país", ha criticat el secretari general d'ICV.

També sobre la picabaralla entre CiU i PP i les amenaces populars de trencar els pactes amb els convergents, Herrera ha argumentat que "si Camacho amenaça de trencar el suport al govern de Mas, és perquè reconeix que fins ara li n'havia donat". Considera que tot això "evidencia" que hi ha hagut un "pacte de ferro" entre CiU i PP, "la coalició que ha governat fins ara", ha afegit el secretari general d'ICV. Herrera ha reflexionat també que si el PP ha fet aquestes amenaces és perquè accepten "explícitament" quina ha estat "la majoria de govern", i perquè tenen "la voluntat de mantenir-la".

stats