Política 09/03/2013

Herrera critica que CiU cobrés 46 milions d'empreses del 2003 al 2011 de forma legal

El líder ecosocialista afirma que els pagaments es realitzen "per aconseguir que les decisions es prenguin segons interessos particulars i no col·lectius"

Roger Tugas
2 min
El líder d'ICV, Joan Herrera, vol ser un actor protagonista en el debat sobre el dret a decidir i alerta que la situació econòmica fa més incert l'escenari de la consulta.

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha acusat a CiU aquest dissabte en el consell nacional de la formació d'haver protagonitzat un "canvi de retòrica" mentre aplica "les mateixes polítiques" que la legislatura anterior. En aquest sentit, ha citat la rebaixa salarial als empleats públics, l'acomiadament d'interins, casos de privatització de la sanitat, la retallada en mamografies, el tancament d'aules d'escoles o la supressió de delegacions de TV3. "L'austeritat té com a objectiu aprofitar la crisi, no combatre-la, i el que és dramàtic és que els nostres governants mantinguin la recepta Merkel", ha criticat el líder ecosocialista, pel que ha receptat "mobilització i un canvi real de polítiques". "El debat és entre retallar 4.500 milions o 3.000 milions d'euros, si amputar dues cames o una, i des d'ICV no volem gestionar la misèria", ha afegit. Igualment, Herrera ha lamentat que la Generalitat ara no sigui autoritat laboral per mediar en els casos d'ERO a empreses catalanes a causa de la reforma laboral que CiU va avalar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, el líder d'ICV ha denunciat que "CiU, PP i PSOE busquen canvis cosmètics" en l'àmbit de la transparència i la lluita contra la corrupció. En aquest sentit, ha denunciat que la federació nacionalista cobrés de forma legal 46 milions d'euros en donacions d'empreses privades entre 2003 i 2011. "A canvi de què? No és a canvi de res, sinó per aconseguir que les decisions es prenguin segons interessos particulars i no col·lectius", ha assegurat Herrera, que ha reclamat "eradicar les praxis corruptes" i combatre "l'antipolítica" que practica el PP en intentar "carregar-se el municipalisme".

Comissió parlamentària pel dret a decidir

En l'àmbit del dret a decidir, el secretari general dels ecosocialistes ha acusat els populars d'apujar "el to cada cop que li afecta un cas de corrupció o que les xifres de l'atur son altes" i, davant d'això, ha cridat els partits catalans ha carregar-se de raons. En aquest sentit, ha posat en valor el vot diferenciat del PSC respecte el PSOE i que IU assumís el dret a decidir en les votacions al Congrés i ha reiterat a la resta de forces la petició de crear "una comissió parlamentària que lideri el procés i on parlem de tots els elements que van relacionats amb l'exercici del dret a decidir". Així, afirma, es podrien explicar totes les vies que es prenguin i evidenciar que "el problema del PP no és la Constitució ni la llei, sinó la manera democràtica de fer les coses". "Si no som capaços d'entendre que ens hem de carregar de raons per fer aquest procés, li farem un flac favor", ha conclòs.

stats