PRESSUPOSTOS
Política 18/04/2013

Herrera es nega a "celebrar" la relaxació del dèficit que estudia Montoro perquè és "una enganyifa"

"No festejarem que puguem passar d'ofegar-nos amb una retallada de 4.000 milions a ofegar-nos amb una de 2.500", afirma el líder d'ICV

Acn
1 min
Joan Herrera, a la seu del seu partit / ACN

BARCELONAEl copresident d'ICV, Joan Herrera, s'ha negat aquest dijous a "celebrar" la possible relaxació del límit de dèficit autonòmic que estaria estudiant el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i que podria deixar el topall per a Catalunya entre l'1'8 i el 2% del PIB. Segons el líder exosocialista, aquestes xifres suposen "una enganyifa" del govern espanyol, perquè el que falla en realitat és la política econòmica general. En aquest sentit, Herrera ha advertit que d'acabar aplicant-se aquest sostre de dèficit amb el que especula Montoro "passaríem d'ofegar-nos amb una retallada de 4.000 milions d'euros, a ofegar-nos en una retallada de 2.500".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El copresident d'Iniciativa s'ha mostrat així d'escèptic aquest dijous en ser preguntat per la possible relaxació del dèficit que alguns diaris atribueixen a Montoro. I és que, segons Herrera, el que cal és un canvi de política econòmica, que no passa només per aquesta mesura. "Avui una i altra retallada ofega el país, el porta a la misèria, i no ens treu de la crisi", ha valorat, tot afegint que no serà ICV qui surti "contenta" a aplaudir la xifra del dèficit que preveu el ministre. "Ni ho celebrarem, ni contribuirem a aquesta enganyifa. Perquè retallar els serveis públics suposa degradar el país", ha sentenciat.

Herrera ha fet aquestes valoracions en ser preguntat durant la roda de premsa convocada per presentar els detalls de la X Assemblea Nacional que ICV comença divendres a Viladecans.

stats