ELECCIONS MUNICIPALS
Política 22/01/2011

Entesa de Progrés Municipal renova la direcció i prepara un centenar de candidatures amb ICV-EUiA

Jose Antonio Rubio és escollit nou president de la formació municipalista. Joan Herrera celebra que el Govern es replantegi la supressió dràstica de la limitació dels 80 km/h

Redacció
2 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, a Tiana (Maresme).

BarcelonaLa formació municipalista Entesa de Progrés Municipal (EPM) ha celebrat aquest matí la seva 11a. assemblea i ha escollit com a nou president Jose Antonio Rubio, regidor de Pallejà, alcalde d'aquesta localitat entre 2006 i 2008 i impulsor de Decidim.cat, l'entitat que agrupa electes sobiranistes de diferents partits. Igualment, en el marc de la trobada, l'organització ha renovat el seu compromís amb ICV-EUiA per tal de preparar coalicions per a les properes municipals, tal com ja van fer el 1999, el 2003 i el 2007.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acord entre aquestes formacions pronostica més d'un centenar de conjuntes –per la seva banda, ICV en prepara d'altres en solitari– i es basa en tres punts: el paper dels municipis en la defensa de l’autogovern després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, la sortida a la crisi econòmica amb sensibilitat social i la lluita contra la corrupció i l’aprofundiment democràtic. D'aquesta manera, l'idil·li entre aquestes organitzacions es manté, encara que l'anterior president d'EPM, l'alcalde de Sant Pere de Torelló i anterior delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, acaba d'ingressar a Esquerra.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, que s'ha desplaçat a Tiana (Maresme), on ha tingut lloc l'assemblea, ha destacat que la coalició és “garantia” de “molta extensió territorial” i d'“apropament als municipis”. Segons el dirigent ecosocialista, ambdues formacions entenen que el territori “no s'ha d'atrinxerar” com “planteja el Govern de CiU proposant més carreteres i limitant els espais naturals”. Herrera també ha celebrat que aquest executiu hagi “aparcat el populisme” i “sembla que entra en rigor” respecte la limitació dels 80 km/h, atès que el conseller d'Interior, Felip Puig, va manifestar ahir que suprimirà aquesta mesura, però que mantindrà les mesures de velocitat variable que s'implantin a les vies d'accés a Barcelona que conjuguin encertadament “seguretat, mobilitat i respecte al medi ambient”.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats