DRET A DECIDIR
Política 07/01/2013

Herrera reclama que una comissió parlamentària del dret a decidir piloti el procés cap a la consulta

El líder d'ICV aposta perquè la primera mesura en aquest sentit del Parlament sigui reclamar al Congrés la reforma de la llei de referèndums

Ara
1 min
El líder d'ICV, Joan Herrera, vol ser un actor protagonista en el debat sobre el dret a decidir i alerta que la situació econòmica fa més incert l'escenari de la consulta.

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha proposat aquest dilluns que una de les comissions de treball del Parlament aquesta legislatura sigui la de l'exercici del dret a decidir perquè "la centralitat del dret a decidir ha passat del Govern al Parlament" i "una cosa tan delicada no pot acabar essent despatxada en un debat entre aquells que donen suport al Govern". El líder ecosocialista s'ha queixat en aquest sentit que CiU i ERC "segueixen prenent totes les decisions de forma unilateral" i ha apostat perquè una de les primeres mesures per avançar cap a la consulta sigui que el Parlament plantegi al Congrés la reforma de la llei estatal que regula la celebració de referèndums "amb una proposta unitària per garantir que la consulta es pot realitzar des del lideratge i la voluntat del Parlament de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, en relació a les paraules de diumenge del ministre de Defensa, Pedro Morenés en la Pasqua Militar, Herrera ha etzibat en roda de premsa que quan es parla de "l'exercici del dret a decidir el ministre de Defensa i l'exèrcit no hi pinten res".

De comissió d'economia a comissió d'economia social

La comissió de l'exercici del dret a decidir no és l'única que vol crear ICV-EUiA, que també en planteja una de sostenibilitat que s'ocupi dels temes de medi ambient, una altra sobre transparència i qualitat democràtica, una sobre seguretat viària i una sobre infància. Reclama igualment recuperar la comissió d'igualtat i que la comissió d'economia passi a anomenar-se d'economia social.

stats