NOU PARLAMENT
Política 17/12/2012

Herrera denuncia que el dret a decidir es "degradarà" si s'usa com a "moneda de canvi"

El líder d'ICV reclama cimeres contra la crisi i sobre la consulta abans de la investidura per consensuar propostes comunes

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha insistit aquest dilluns després de la constitució del Parlament en la proposta que es convoqui una cimera per acordar entre els partits i els agents socials com sortir de la crisi i, en el cas dels favorables a la consulta, d'una altra per pactar com s'exerceix el dret a decidir "si volem que surti bé i no per patrimonialitzar-lo". Ha denunciat en aquest sentit que, mentre que en campanya algú es volia atribuir el dret a decidir, "ara hi ha qui vol que sigui moneda de canvi, i això el tornarà a degradar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el líder ecosocialista ha explicat que encetaran "un procés d'investidura oberta perquè la gent aporti i expliqui" idees a través de Twitter i un correu electrònic habilitat per a l'ocasió. "La reflexió que es fa al carrer s'ha de traduir al Parlament", ha reivindicat Herrera, perquè "la Catalunya que està dempeus és al carrer". Aquest procés obert d'ICV s'impulsarà aquest mateix dilluns perquè sigui útil tant si la investidura és aquest dijous com si s'ajorna fins al 4 de gener, que és fins quan ho permet la llei.

Herrera reclama també que, ara que ICV-EUiA ha tornat a tenir un secretari a la mesa del Parlament, altres institucions com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o la Sindicatura de Comptes s'adeqüin a la nova composició de l'hemicicle.

stats