Política 30/09/2012

Herrera critica el duel polític en què CiU i PP han convertit el dret a decidir

El secretari general d'ICV adverteix que, amb aquesta confrontació, convergents i populars volen camuflar els acords de la legislatura

Acn
2 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, amb la diputada, Hortènsia Grau, i el regidor a Tortosa, Jordi Jordan, ha presentat la seva candidatura a les primàries d'ICV, a les Terres de l'Ebre / ACN

TortosaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat al president Artur Mas i la líder del PP, Alícia Sanchez-Camacho, que deixin d'utilitzar el dret a decidir per enfrontar-se en la cursa electoral. Herrera considera que CiU i PP utilitzaran aquesta disputa per "dissimular" la seva entesa al llarg de la legislatura però els adverteix que no se'n pot fer ús electoral. "No ens agrada gens el frontisme en què es vol instal·lar Sanchez-Camacho ni l'actitud de Mas com si el dret a decidir fos ell", ha dit. El líder ecosocialista també ha qualificat d'"indecents els pressupostos de l'estat espanyol" per salvar un cop més els bancs, ha dit, mentre es continua "maltractant la gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Herrera, secretari general d'ICV, ha demanat als líders de CiU i PP que no "caiguin en el frontisme ni l'enfrontament" sobre l'autodeterminació catalana i ha criticat que, en el primer cap de setmana d'ençà de la convocatòria de les eleccions del 25 de novembre, el president Artur Mas i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ja s'estiguin "tirant pel cap el dret a decidir".

Aquest procés, ha recordat Herrera, és molt delicat, necessita rigorositat i serietat, "i no podem caure a fer-hi un ús electoral ni instrumental". "No ens agrada el frontisme en què es vol instal·lar Sánchez-Camacho ni l'actitud de Mas com si el dret a decidir fos ell", ha apuntat. Aquest duel sobre l'autodeterminació entre CiU i el PP és, segons el líder ecosocialista, una estratègia de les dues formacions polítiques "per dissimular les seves enteses i el seus acords" al llarg de la passada legislatura.

Herrera també ha advertit a Mas que "la majoria indestructible" que va demanar el president aquest dissabte no ha de servir per "continuar retallant drets sense exigir a aquells que més tenen". Herrera ha recordat que "el dret a decidir és de tots els catalans i no només de Mas, però en canvi les retallades sí que són de CiU".

Pressupostos indecents

El líder d'ICV ha qualificat els pressupostos generals de l'Estat d'"indecents" perquè "continuen salvant els bancs i maltractant la gent" i ha acusat CiU de ser responsable dels comptes del govern espanyol per haver ajudat "a construir el marc que permet aquesta situació –la llei d'estabilitat pressupostària–, malgrat que ara se'n vulguin desmarcar", ha apuntat. Pel que fa a l'incompliment de l'Estatut en aquests comptes generals estatals, Herrera ha assegurat que Catalunya "té un problema amb el govern de Madrid", que segueix sent "insensible i deslleial" amb el país mentre també "incompleixen amb la gent".

stats