CIMERA ANTICRISI
Política 14/03/2013

Herrera acusa Mas de "rebentar la cimera" contra la crisi i dóna a entendre que no hi assistirà

El líder ecosocialista reclama que Mas elabori un balanç de l'anterior cimera, convidi els agents socials i rectifiqui les seves polítiques

Roger Tugas
2 min
Herrera insta Mas a assumir el seu decàleg contra la corrupció

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha acusat aquest dijous des del Parlament a Artur Mas de "rebentar" la cimera contra la crisi i d'haver-la "abocat al fracàs". Així, el líder ecosocialista ha recriminat al president català que no hagi presentat encara un balanç de l'anterior cimera del 2011, que no hagi convidat els agents socials -dimecres, de fet, els sindicats van negar que haguessin rebutjat assistir-hi, com va afirmar Mas- i que hagi "orientat clarament" la trobada amb les últimes votacions al ple. Es referia a què aquest dijous, amb els suports de CiU i ERC, s'ha decidit mantenir de forma esmenada la rebaixa salarial als empleats públics, evitar posar fre a l'ús de la reforma laboral per acomiadar des de l'administració, no posar data al pagament del deute als ajuntaments o mantenir les places de l'escola bressol anunciades que es tancaran. "CiU, amb el suport d'ERC, està expulsant-nos d'una cimera per pactar la sortida de la crisi", ha denunciat Herrera, que ha reclamat "reorientar les polítiques actuals, el que hauria hagut de passar per assumir uns compromisos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Calia arribar a la cimera amb la porta oberta i no amb la predeterminació de les retallades", ha subratllat el líder ecosocialista, que ha instat Mas a esmenar les seves polítiques i preparar bé la cimera, atès que "està fent-ho tot perquè la cimera no es pugui produir". "No es pot dir que 'entre tots ho farem tot' i amb l'altra mà retallar", ha afegit, i ha afirmat que no li agrada "estar al costat de qui actua així". Preguntat pels periodistes, ha evitat confirmar si assistirà o no a la cimera si Mas no rectifica abans de dissabte, però ha donat a entendre que no se sent convidat a anar-hi.

El PP demana ajornar la cimera

En una línia similar, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha emplaçat Mas a "actuar amb responsabilitat i no forçar una cimera que està abocada al fracàs". El dirigent popular l'ha instat per tant a ajornar-la fins que no es coneguin els pressupostos catalans i "el marge d'acció per aprovar mesures". "La cimera pot ser últil, però no en les actuals circumstàncies", ha conclòs.

stats