CANVI DE CICLE
Política 30/08/2014

Herrera reclama a Mas que parli "d'alguna altra cosa" a banda de la consulta

El dirigent d'ICV recepta unitat dels partits catalans davant d'un govern del PP que "té al·lèrgia a la democràcia"

Ara
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat aquest dissabte al Govern que, a banda de la consulta, parli "d'alguna altra cosa", com els pressupostos del 2015 o les polítiques que aplicarà aquest curs polític en àmbits com la salut o l'educació. "El 9-N podem tenir consulta però el 10 s'ha de negociar i s'hauran de fer unes polítiques que no ens estan explicant quines seran", ha insistit el dirigent ecosocialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Herrera ha reclamat abans de l'habitual dinar d'estiu d'ICV a Blanes que no es produeixin picabaralles prèvies a la consulta entre els partits catalans en lloc de situar el focus en aquells que volen impedir-la. "El problema que tenim és el govern central i la seva manca de voluntat de permetre la consulta legal i acordada com fan els països normals", ha asseverat, i ha afegit: "Ens agradaria més fermesa, menys picabaralles i més unitat contra aquells que volen negar aquest exercici del dret a decidir".

Així, el colíder ecosocialista ha denunciat que el PP "té al·lèrgia a la democràcia", i ha argumentat que "la té intentant canviar les regles del joc per a les properes municipals i la té respecte Catalunya negant una consulta que fan tots els països normals". Per això, Herrera ha insistit a demanar unitat en lloc de "l'escenari de picabaralles en el qual lamentablement ens hem situat les últimes setmanes". En aquest sentit, ha destacat el suport de les esquerres llatinoamericanes al 9-N, assolit gràcies a la tasca d'ERC, ICV i la CUP.

Finalment, Herrera ha donat el seu suport a les entitats veïnals i socials que han anunciat que es querellaran contra Jordi Pujol per evasió fiscal. En tot cas, ha matisat que creu que aquest paper l'hauria d'exercir la Generalitat. "Si no volen expressar condescendència i tenir una actitud contundent, volem tornar a emplaçar que es posicioni davant dels fets que hem conegut però lamentablement no és actitud que té el Mas", ha assegurat.

stats