Política 11/02/2012

Herrera acusa PSC i ERC d'estar despistats per "seguir especulant amb CiU i el PP"

Aposta de cara l'Assemblea d'ICV per "passar de ser creïbles com a oposició a ser més creïbles com a alternativa"

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que el seu partit té una gran responsabilitat "alhora de traduir una alternativa", una responsabilitat que els "hi dóna el moment històric i el 'despiste' monumental que tenen els nostres exsocis", és a dir, ERC i PSC. "Si altres entenen que han de seguir especulant amb aquesta CiU i el PP és el seu problema, la responsabilitat d'un partit d'esquerres és plantejar una alternativa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha considerat que a l'Assemblea Nacional d'ICV, que tindrà lloc el 9, 10 i 11 de novembre, han de ser més "per aconseguir que els que estan prou despistats entenguin d'una vegada que cal construir una alternativa i que amb CiU i el PP no es pot especular". Iniciativa ha celebrat aquest dissabte el Consell Nacional on s'ha tractat la futura Assemblea Nacional, la desena. Els objectius de l'Assemblea són aconseguir passar a "ser creïbles com alternativa", un cop el partit es consolidi com una força creïble fent oposició i rellançant la idea del catalanisme popular front el nacionalisme conservador; ampliar el projecte amb nous actors i nova gent i una organització més bolcada cara en fora i millorar el funcionament organitzatiu tot repensant els instruments per fer política.

El dirigent ecosocialista ha recalcat la idea que ICV té la responsabilitat de situar a l'Assemblea Nacional "la necessitat de traduir políticament el, rebuig social que hi ha a les polítiques d'ajust i de retallades de CiU i PP". Per això, ha reiterat que ICV ha de ser "més creïbles com a partit d'alternativa amb propostes" pròpies i altres que "estan al carrer i dibuixant un relat i un discurs que permeti que avui els milers de mobilitzacions a través del territori tinguin un fil conductor que permeti dibuixar una alternativa".

Herrera ha explicat que s'ha de fer un procés de baix a dalt i un procés obert a la societat on els territoris vagin a escoltar a molta gent. Això s'iniciarà, ha explicat, el 17 de març amb una Conferència Nacional oberta per definir els eixos d'una forma participativa de molta "gent compromesa i demòcrata".

El primer acte serà el pròxim 24 de febrer amb una conferència oberta. A partir del 24 de març s'obrirà el debat als territoris i amb actors socials. El 7 i 8 de juliol se celebrarà una escola d'estiu amb experiències internacionals. El procés acabarà amb la 10 Assemblea Nacional del 9 a l'11 de novembre. El dirigent ecosocialista ha proposat que el procés es vehiculi sobre quatre eixos: alternatives a les retallades, al model econòmic neoliberal, al nacionalisme conservador i al populisme. Cada eix tindrà una dimensió nacional amb fòrums i jornades, una dimensió territorial i una dimensió 2.0.

stats