Herrera acusa PSC i ERC d'estar despistats per "seguir especulant amb CiU i el PP"

Aposta de cara l'Assemblea d'ICV per "passar de ser creïbles com a oposició a ser més creïbles com a alternativa"

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que el seu partit té una gran responsabilitat "alhora de traduir una alternativa", una responsabilitat que els "hi dóna el moment històric i el 'despiste' monumental que tenen els nostres exsocis", és a dir, ERC i PSC. "Si altres entenen que han de seguir especulant amb aquesta CiU i el PP és el seu problema, la responsabilitat d'un partit d'esquerres és plantejar una alternativa".

Herrera ha considerat que a l'Assemblea Nacional d'ICV, que tindrà lloc el 9, 10 i 11 de novembre, han de ser més "per aconseguir que els que estan prou despistats entenguin d'una vegada que cal construir una alternativa i que amb CiU i el PP no es pot especular". Iniciativa ha celebrat aquest dissabte el Consell Nacional on s'ha tractat la futura Assemblea Nacional, la desena. Els objectius de l'Assemblea són aconseguir passar a "ser creïbles com alternativa", un cop el partit es consolidi com una força creïble fent oposició i rellançant la idea del catalanisme popular front el nacionalisme conservador; ampliar el projecte amb nous actors i nova gent i una organització més bolcada cara en fora i millorar el funcionament organitzatiu tot repensant els instruments per fer política.

El dirigent ecosocialista ha recalcat la idea que ICV té la responsabilitat de situar a l'Assemblea Nacional "la necessitat de traduir políticament el, rebuig social que hi ha a les polítiques d'ajust i de retallades de CiU i PP". Per això, ha reiterat que ICV ha de ser "més creïbles com a partit d'alternativa amb propostes" pròpies i altres que "estan al carrer i dibuixant un relat i un discurs que permeti que avui els milers de mobilitzacions a través del territori tinguin un fil conductor que permeti dibuixar una alternativa".

Herrera ha explicat que s'ha de fer un procés de baix a dalt i un procés obert a la societat on els territoris vagin a escoltar a molta gent. Això s'iniciarà, ha explicat, el 17 de març amb una Conferència Nacional oberta per definir els eixos d'una forma participativa de molta "gent compromesa i demòcrata".

El primer acte serà el pròxim 24 de febrer amb una conferència oberta. A partir del 24 de març s'obrirà el debat als territoris i amb actors socials. El 7 i 8 de juliol se celebrarà una escola d'estiu amb experiències internacionals. El procés acabarà amb la 10 Assemblea Nacional del 9 a l'11 de novembre. El dirigent ecosocialista ha proposat que el procés es vehiculi sobre quatre eixos: alternatives a les retallades, al model econòmic neoliberal, al nacionalisme conservador i al populisme. Cada eix tindrà una dimensió nacional amb fòrums i jornades, una dimensió territorial i una dimensió 2.0.

Més continguts de