CANVI DE CICLE
Política 02/05/2015

Herrera insta els partits catalanistes "a sumar entorn del que demana la majoria: el referèndum"

El coordinador nacional d'ICV critica aquells que fan política "des de les tertúlies televisives" i subratlla la necessitat d'impulsar ajuntaments "combatius i d'esquerres"

Acn
2 min
Joan Herera, acompanyat de joves que van a les llistes d'ICV-EUiA, al barri del Singuerlin / ACN

Santa Coloma de GramenetEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha demanat aquest dissabte que de les eleccions del 24 de maig en surtin ajuntaments "combatius i d'esquerres" per recuperar uns serveis públics que són "el patrimoni" de l'esquerra enfront dels que tenen el seu patrimoni a "Suïssa, Andorra o Liechtenstein". En un acte al barri del Singuerlin a Santa Coloma de Gramenet amb joves d'ICV-EUiA, Herrera ha reivindicat el llegat de la lluita obrera i veïnal "que va donar dignitat als barris" i ha carregat contra els que fan política "des de les tertúlies televisives" i no "picant pedra" des dels ajuntaments. Herrera també ha instat els partits catalanistes "a sumar entorn del que demana la majoria: el referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Herrera, cal que els joves es "rebel·lin" contra la "resignació" que els demana la dreta i els ha emplaçat a agafar el llegat de la lluita obrera i veïnal per reivindicar els seus drets i conquerir-ne de nous. El coordinador nacional d'ICV ha carregat contra els que creuen que la política es fa a les "tertúlies televisives" i no "picant pedra" des dels ajuntaments perquè els consistoris, ha dit, "són la primera trinxera per donar resposta als problemes de la gent". "Els ajuntaments decideixen si són el banc del que no pot pagar la Generalitat o són la plataforma per fer el rescat social dels joves i dels que mereixen una oportunitat", ha afirmat.

En aquest sentit, ha demanat que després del 24-M surtin ajuntaments "combatius i d'esquerres per donar un tomb a les ciutats que necessiten millors serveis públics i més democràcia". "Per a nosaltres, 'esquerra' no és un mot buit. 'Esquerra' és recuperar el patrimoni que són els serveis públics" enfront dels que tenen el patrimoni a "Suïssa, Andorra o Liechtenstein", ha dit.

"La millor enquesta és un referèndum"

A preguntes dels periodistes sobre l'enquesta que aquest dissabte publica 'La Vanguardia' que situa el no a la independència quatre punts per sobre del sí, Herrera ha assegurat que "la millor enquesta és un referèndum" i ha insistit que "no hi ha dreceres". Ha apel·lat "al catalanisme a sumar entorn del que reclama l'àmplia majoria del país: un referèndum".

stats