CIMERA PEL PACTE FISCAL
Política 30/05/2012

Herrera: "Cal un model que superi la deslleialtat institucional i que permeti tenir la clau de la caixa"

"El Govern hauria de fer un acte de responsabilitat per arribar a un pacte social", insisteix el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha reclamat després de la cimera pel pacte fiscal que han celebrat els partits catalans al Palau de la Generalitat que cal avançar cap a un model que "superi la deslleialtat institucional, que inclogui la bilateralitat, que permeti la clau de la caixa i que financi les competències que té Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder ecosocialista ha plantejat una cimera pel pacte fiscal en què també hi acudeixin els agents socials. "Hem de parlar de la necessitat d'un pacte social, perquè parlem molt de l'espoli fiscal però poc de l'espoli financer", ha raonat Herrera.

"El Govern hauria de fer un acte de responsabilitat per assolir aquest pacte social", ha continuat el president del grup parlamentari ecosocialista, que no entén que no hi hagi "límits" en l'austeritat i en el rescat dels bancs.

Pel que fa al gruix tècnic del model, Herrera s'ha cenyit al que ja va aprovar la comissió parlamentària que va estudiar el concert i que va donar llum verda a unes conclusions votades per CiU, ERC i ICV-EUiA.

stats