CONVENCIÓ NACIONAL D'ICV
Política 28/02/2015

Herrera reivindica la confluència d'esquerres: "Es pot seguir no sent unitari quan ens ho estan prenent tot?"

"Ningú unilateralment no pot imposar res: l’Estat no pot impedir el dret a decidir i Catalunya no es pot desentendre dels canvis a l’Estat", afirma en l'obertura de la segona jornada de la convenció nacional

Roger Tugas
2 min
Joan Herrera, a l'obertura de la segona jornada de la convenció nacional d'ICV / INICIATIVA

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha obert aquest dissabte la segona jornada de la convenció nacional del partit reivindicant la necessitat de la confluència i l'esforç realitzat en aquest sentit fins ara. "On hi ha hagut voluntat unitària, ICV ha sumat i, on no, ha tirat endavant", ha afirmat, i ha argumentat: "Hem entès des del primer moment que, si no sumàvem, no guanyàvem". Així, ha celebrat la conformació de candidatures com Barcelona en Comú, malgrat que ha reconegut que no se'n van sortir amb projectes com l'Ara és Demà, l'assemblea oberta celebrada a inicis del 2013 amb representants de diverses organitzacions i representants socialistes crítics que no ha acabat de desembocar en res. "Es pot continuar no sent unitari quan ens ho estan prenent tot?", s'ha preguntat Herrera, i ha disparat un dard –sense citar-los directament– contra formacions com la CUP, que no vol confluir amb ICV, o Podem, que no ho vol fer a les autonòmiques: "És imperdonable dir que defenses les classes populars i no crear les condicions per canviar les condicions". Així, ha insistit que el més important no és ser els "més simpàtics, purs o estètics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Herrera ha reivindicat la feina feta els últims anys pel partit. Ha recordat que van ser l'organització que més signatures van aportar a la ILP per la renda garantida de ciutadania i que en els ajuntaments on governa ha ajudat a crear ocupació o han incrementat les ajudes socials i ha assegurat que són el partit "més transparent" de Catalunya i l'Estat i una de les formacions "més presència femenina i més feminista".

Pel que fa al dret a decidir, el dirigent ecosocialista ha assegurat que ICV és "una organització plural com el país". "Ningú unilateralment no pot imposar res: l’Estat no pot impedir el dret a decidir i Catalunya no es pot desentendre dels canvis a l’Estat", ha afirmat, motiu pel qual ha seguit defensant l'aposta per la reivindicació del dret a decidir i una major mobilització per exercir-lo.

Els delegats de la convenció d'ICV han aprovat l'informe de gestió de la direcció per 343 vots a favor, 60 abstencions i 14 vots en contra, avalant així la feina feta per la cúpula des de la darrera Assemble nacional del partit.

stats