CANVI DE CICLE
Política 01/11/2012

Herrera proposa un "acord nacional" pel dret a decidir que agrupi partits i societat civil

El líder ecosocialista reclama una negociació bilateral amb Madrid per assolir un acord on es reconegui la plurinacionalitat de l'Estat i la singularitat catalana

Efe
1 min
El candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, en una roda de premsa a l'agència EFE / ACN

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA a la Generalitat, Joan Herrera, ha avançat aquest dijous una part del seu programa per al 25-N, en el que proposa un "acord nacional" en defensa del dret a decidir de Catalunya que integri partits, entitats i agents socioeconòmics, i ha criticat a CiU per "apropiar-se" del debat. El líder ecosocialista ha desgranat així mateix una bateria de mesures a favor del dret a decidir, instrument que pot permetre segons el seu parer "desencallar" la relacions entre Catalunya i Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat d'ICV-EUiA, que ha reclamat un debat "serè", "ampli", i amb el màxim consens possible sobre el projecte sobiranista obert a Catalunya després de la Diada, ha acusat CiU d'"instrumentalitzar" i d'"apropiar-se" d'aquest procés: "no li fa cap favor", ha alertat. "L'onada (sobiranista) existeix, això creiem nosaltres, però l'apropiació de l'onada que fa CiU és per tapar les seves polítiques d'austeritat salvatge en connivència amb el PP", ha afegit Herrera.

Herrera ha proposat també una negociació bilateral amb l'Estat en la qual estiguin representades les dues parts de forma proporcional per a assolir un acord entre Catalunya i Espanya, en el que es reconegui la plurinacionalitat i la singularitat d'aquesta comunitat.

stats