Política 06/03/2015

Herrera no entén la sortida de Raül Romeva d'ICV i se sent "dolgut" per la seva decisió

El coordinador nacional d'ICV, en una entrevista a 'El món a RAC1', assegura que es va assabentar de l'adéu de l'exeurodiputat ecosocialistes a través dels mitjans

Ara
1 min
Joan Herrera ahir al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a 'El món a RAC1' que "no entén" però "respecta" la decisió de Raül Romeva d'estripar el carnet ecosocialista. "Estic dolgut", ha apuntat Herrera, que ha apuntat que es va assabentar pels mitjans de comunicació de la seva sortida. "No em va trucar, em va avisar el cap de premsa del text que l'exeurodiputat havia penjat al seu blog. Jo li vaig trucar, no me'l va agafar i no vam parlar fins al dia següent", ha explicat Herrera. "No hem quedat, encara, i suposo que haurà de passar un cert temps", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La incomprensió és arran dels avenços [en clau nacional] dels últims mesos", ha indicat el cap de files d'ICV, que ha volgut posar de manifest que el partit s'ha declarat federalista els últims deu anys. "Ara no descartem la independència", ha assenyalat sobre el nou full de ruta de la formació, que proposa una Catalunya que es converteixi en un estat lliure associat dins d'Espanya. "Som un partit tan plural com el país", ha defensat.

Herrera ha considerat que "no el sorprendria" que Romeva acabés presidint l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "Ho podríem haver parlat", ha defensat el coordinador nacional d'ICV, que ha aprofitat per definir el líder de Ciutadans, Albert Rivera, com la "marca blanca de la casta".

stats