PRÒRROGA PRESSUPOSTÀRIA
Política 17/09/2013

Herrera: "El que ha fet el Govern és fotre's del Parlament amb la pròrroga pressupostària"

Els diputats d'ICV-EUiA han recorregut aquest dimarts l'acord de govern al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Acn
2 min
Joan Herrera, a les portes del TSJC aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha acusat aquest dimarts CiU i ERC de "fotre's del Parlament" amb la pròrroga pressupostària i, per això, juntament amb la resta de diputats del grup parlamentari d'ICV-EUiA, ha portat l'acord de govern corresponent al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Avui s'estan retallant de forma arbitrària i sense control democràtic hospitals i serveis socials bàsics. És una aixecada de camisa", s'ha queixat Herrera abans de signar el recurs. L'ecosocialista ha afegit que no pot ser que es reivindiqui una expressió democràtica com el dret a decidir i no s'estigui respectant una "qüestió bàsica com és poder discutir les inversions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu recurs, ICV-EUiA apel·la al dret a la participació política dels diputats previst en l'article 23, apartats 1 i 2, de la Constitució per portar al TSJC l'acord de govern del 27 d'agost pel qual es prorroguen els pressupostos del 2012. Els ecosocialistes argumenten en el seu escrit dirigit a la sala contenciosa administrativa que s'està "impedint de forma efectiva l'exercici del dret fonamental dels diputats recurrents a conèixer, esmenar, debatre i aprovar –si escau– la llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2013".

Per això demanen que "es condemni el Govern a aprovar i presentar a debat i aprovació del Parlament, dins el present exercici 2013, el corresponent projecte de llei de pressupostos per a l'exercici 2013 com a forma de restablir i fer possible l'exercici efectiu del dit dret fonamental dels diputats recurrents a exercir les seves funcions representatives i legislatives".

Herrera ha remarcat que no pot ser que el president de la Generalitat digui que vol que Catalunya sigui un "país de referència en matèria de transparència" i en canvi no permeti que es faci "el més bàsic del més bàsic", que es discutir les xifres. "El Govern no té la facultat de fer els pressupostos com vol, per això hi ha poder legislatiu i executiu", ha apuntat.

El líder d'ICV ha dit que espera que el TSJC accepti a tràmit de forma ràpida el recurs i resolgui que cal presentar pressupostos aquest 2013, perquè "no pot ser que en el moment en què es demana una expressió democràtica com el dret a decidir no s'estigui respectant una qüestió bàsica com és poder decidir on van els números".

stats