RESCAT AUTONÒMIC
Política 28/08/2012

Herrera preveu que el rescat comporti "noves retallades" i "molt menys autogovern"

El secretari general d'ICV lamenta que "com més sobirania es demana, més als peus del govern central es posen" els membres de l'executiu català

Acn
1 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat la compareixença al Parlament del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè expliqui les "condicions i les conseqüències" que tindrà haver accedit al fons de liquiditat. ICV alerta que "el rescat obre un nou temps" que implicarà "noves retallades" i "molt menys autogovern". És per això que reclamen que la cambra voti "el rescat" mentre que afirmen que les condicions estan detallades a la llei d'estabilitat pressupostària "que van votar PP i CiU" a Madrid. Qualifiquen "d'espectacle" les afirmacions de membres del Govern sobre la Diada i ho titllen de "contrasentit" per la "pèrdua de sobirania" que impliquen les condicions del "rescat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Obrim una nova etapa" ha assegurat Herrera, "un retrocés sense precedents, amb més retallades i molt menys autogovern del que teníem". "La paradoxa és que com més sobirania es demana, més als peus del govern central es posen", ha denunciat, i ha avisat que "a partir d’ara el govern espanyol podrà exigir més retallades en les partides que més els interessin perquè coneixeran les nostres entranyes".

stats