CRISI AL PSC
Política 20/01/2014

Herrera lamenta que el debat intern al PSC permet a Mas dissimular les retallades

El líder d'ICV creu que l'actitud del president català en afers socials és equivalent a la de Mariano Rajoy amb la consulta

Efe
2 min
Herrera i Nuet, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha considerat aquest dilluns que el debat intern del PSC arran de la consulta permet al president català i líder de CiU, Artur Mas, dissimular les seves "pèssimes" polítiques socials, que es visualitzaran amb l'aprovació aquesta setmana dels pressupostos del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la conferència de premsa posterior del consell de govern de la coalició ICV-EUiA, Herrera ha comparat l'actitud de diàleg de Mas en afers socials amb la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la consulta sobiranista. "La mateixa actitud de Mariano Rajoy en la consulta, el no, és la d'Artur Mas amb els drets socials. La resposta també és 'no'. L'actitud d'indiferència de Rajoy amb la consulta és la mateixa de Mas amb els drets socials", ha subratllat.

Preguntat pels retrets de la direcció del PSC a ICV-EUiA per actuar com a "tamboriners" de CiU i ERC en haver pactat amb aquestes dues forces la consulta sobiranista, Herrera ha respost que el seu partit sovint se sent "sol" en la defensa de les "retallades de drets socials" que fa el Govern.

Evita furgar en el PSC

També en respondre a preguntes del conflicte intern del PSC pels tres diputats autonòmics que van desobeir la disciplina de vot al voltant a la consulta, Herrera ha afirmat que "els debats d'alguns permeten a Mas dissimular les pèssimes polítiques socials". Herrera, no obstant això, ha declinat posicionar-se sobre si la direcció del PSC hauria d'expulsar els tres diputats díscols, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que s'han negat a lliurar les seves actes de diputats, com els havia demanat el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro.

El líder ecosocialista ha advertit que el ple d'aquesta setmana aprovarà, amb els vots de CiU i ERC, els pressupostos de la Generalitat "més antisocials de la història", i ha advertit que els "clars canvis de rasant" en l'esfera econòmica als quals es refereix a Mas per a aquest 2014 són "pura retòrica".

EUiA, també contra els pressupostos

De la seva banda, el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha advertit que els pressupostos pactats entre CiU i ERC són un exercici d'"austeritat suïcida" que, ha pronosticat, "incrementaran l'atur, la precarietat laboral i la situació de pobresa".

stats