CANVI DE CICLE
Política 14/01/2013

Herrera creu que el PSC "s'equivoca" en proposar una reforma de la Constitució que seria un "viacrucis"

El líder d'ICV reclama que el procés sobiranista també debati "el model de país que volem" per decidir abans de la consulta si es vol ser "Suècia, Irlanda o Andorra"

Roger Tugas
1 min
Joan Herrera, amb el secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez. / ACN

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, creu que "s'equivoca el PSC quan opta per reformar la Constitució". Ho ha afirmat aquest dilluns després reunir-se amb el líder d'UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ja que creu que "el que no pot ser és que la declaració de sobirania opti per una opció o una altra" –en aquest cas, el federalisme–, sinó que, a parer seu, s'hauria de centrar a reclamar l'exercici del dret a decidir. És, per tant, la mateixa crítica que va dirigir a CiU i ERC, a qui acusa de prefixar el camí cap a l'estat propi, quan el procés no ha d'anar encaminat necessàriament cap aquí. Herrera està d'acord a intentar veure si és possible un pacte amb l'Estat perquè aquest reconegui la seva plurinacionalitat i la singularitat catalana i incorpor-hi el dret a decidir, però no a endegar "un viacrucis" com el que suposaria la reforma de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, el líder ecosocialista reclama que, abans de fer la consulta, "cal que abordem el model de país que volem" per assegurar el suport de les classes populars i decidir si es vol ser "Suècia, Irlanda o Andorra". "L'escenari constituent ho és amb tot, no només amb les relacions amb l'Estat", i l'avenç cap al nou estat "ha d'anar lligat al model social", ha defensat.

stats