ELECCIONS MUNICIPALS

Herrera critica "l'autoritarisme" de Mas per voler fer callar les crítiques dels partits d'esquerres

Gomà ha demanat el vot dels "socialistes desencantats" per evitar una "victòria de la dreta i del continuisme i la inèrcia" i per iniciar "una nova etapa"

Després de la multitudinària manifestació d'ahir contra les retallades, Artur Mas va instar els partits d'esquerres a restar "calladets" perquè "els altres facin la feina", ja que assegura que les mesures d'austeritat són necessàries a causa del dèficit que va heretar del tripartit. Al diputat i secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, no li ha sentat gens bé aquesta actitud i, durant el míting central d'ICV-EUiA de les municipals, aquest matí al Mercat de les Flors, ha titllat el president de "líder autoritari" i ha afirmat que "té l'obligació d'escoltar la gent que es va manifestar i les formacions que li porten mesures alternatives". "Un demòcrata no pot fer callar a ningú", ha afirmat. Herrera també s'ha mostrat satisfet perquè "avui hi ha presa de consciència que les retallades afecten a les nostres vides".

Per la seva banda, l'alcaldable ecosocialista per Barcelona, Ricard Gomà, ha defensat la gestió del seu partit a l'ajuntament de la ciutat, ja que ha demostrat que "la lluita contra la crisi no implica retallar en serveis socials" i ha alertat contra una hipotètica alcaldia d'un Xavier Trias que "representa l'època més fosca de CiU", en ser "un antic aliat d'Aznar a Madrid". Gomà ha demanat el vot per "frenar la victòria de la dreta i del continuisme i la inèrcia" i iniciar "una nova etapa". En aquest sentit, ha apel·lat a la confiança dels socialistes desencantats amb la política del PSOE a Madrid. Si aquests s'acosten a les urnes, s'ha mostrat convençut que CiU i PP no sumaran, ja que "la majoria de la gent de Barcelona és d'esquerres".

Més continguts de