ELECCIONS MUNICIPALS
Política 15/05/2011

Herrera critica "l'autoritarisme" de Mas per voler fer callar les crítiques dels partits d'esquerres

Gomà ha demanat el vot dels "socialistes desencantats" per evitar una "victòria de la dreta i del continuisme i la inèrcia" i per iniciar "una nova etapa"

Roger Tugas
1 min
L'esquerra ho intenta al carrer

BarcelonaDesprés de la multitudinària manifestació d'ahir contra les retallades, Artur Mas va instar els partits d'esquerres a restar "calladets" perquè "els altres facin la feina", ja que assegura que les mesures d'austeritat són necessàries a causa del dèficit que va heretar del tripartit. Al diputat i secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, no li ha sentat gens bé aquesta actitud i, durant el míting central d'ICV-EUiA de les municipals, aquest matí al Mercat de les Flors, ha titllat el president de "líder autoritari" i ha afirmat que "té l'obligació d'escoltar la gent que es va manifestar i les formacions que li porten mesures alternatives". "Un demòcrata no pot fer callar a ningú", ha afirmat. Herrera també s'ha mostrat satisfet perquè "avui hi ha presa de consciència que les retallades afecten a les nostres vides".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, l'alcaldable ecosocialista per Barcelona, Ricard Gomà, ha defensat la gestió del seu partit a l'ajuntament de la ciutat, ja que ha demostrat que "la lluita contra la crisi no implica retallar en serveis socials" i ha alertat contra una hipotètica alcaldia d'un Xavier Trias que "representa l'època més fosca de CiU", en ser "un antic aliat d'Aznar a Madrid". Gomà ha demanat el vot per "frenar la victòria de la dreta i del continuisme i la inèrcia" i iniciar "una nova etapa". En aquest sentit, ha apel·lat a la confiança dels socialistes desencantats amb la política del PSOE a Madrid. Si aquests s'acosten a les urnes, s'ha mostrat convençut que CiU i PP no sumaran, ja que "la majoria de la gent de Barcelona és d'esquerres".

stats