Política 14/06/2015

Herrera vol una candidatura conjunta d'esquerres el 27-S mes enllà de "les sigles de cada formació"

Advoca per la confluència amb Podem, Procés Constituent, plataformes ciutadanes i, si pot ser, la CUP

Acn
2 min
El líder d’ICV, Joan Herrera, va acusar ahir Mas d’haver trencat la unitat i considera que està seguint un estratègia “errònia”.

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, s'ha mostrat partidari d'una candidatura de confluència de les esquerres de cara a les eleccions del 27-S, superant el "patriotisme de les sigles del partit". En una entrevista al canal 3/24, Herrera considera que és més important canviar les polítiques que mantenir les sigles de cada formació. Herrera ha defensat la confluència amb Podem, Procés Constituent i plataformes ciutadanes per les eleccions al Parlament i també la CUP. El dirigent d'ICV s'ha mostrat molt satisfet pels resultats de les eleccions municipals, especialment a Barcelona, i ha defensat mantenir el model de cara a les del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha defensat mantenir, amb vista al 27-S, les candidatures de confluència de les esquerres per damunt de les sigles de cada partit. Ha assegurat que el més important no és el "patriotisme de les sigles d'un partit" sinó "el patriotisme dels drets de la gent, de la igualtat, de canviar les polítiques, crec que això és l'objectiu d'Iniciativa".

"Volem ser alternativa a Catalunya", ha assegurat Herrera, que ha remarcat que ells sumaran amb

"tots els que entenguin que el moment és extraordinari". "Si la CUP vol, tant de bo; em sap greu que no ho vulguin".

Sobre aquesta plataforma de forces d'esquerres, en què no hi seria ERC, ha dit, ha recordat que ja hi ha l'experiència de Barcelona, que era "una aposta de risc" que ha sortit bé i que, per tant, ara ja saben com fer-ho. "Avui ningú no ens perdonaria que no ho intentéssim".

Ha admès que per confluir les forces d'esquerra hi ha molt poc temps. "Al mes de juliol hauríem de començar a caminar i fer un procés no només d'acord de partits sinó també ciutadà, que ens permeti albirar aquesta alternativa al 27-S". Pel que fa al procés de primàries d'ICV per triar els candidats en les pròximes eleccions, ha explicat que es començaran a fer el mes vinent.

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha afegit que "en l'estat espanyol no tenim un adversari, tenim un enemic de l'autogovern, ras i curt". Sobre els últims recursos de l'Estat al TC contra lleis catalanes, Herrera ha afirmat que "estan en campanya electoral i utilitzen tots aquests instruments per carregar-se l'autogovern, per intentar arreplegar quatre vots". "Els hem de fer fora".

stats