Política 06/01/2015

Herrera demana als diputats catalans inculpar-se també contra "la llei mordassa"

"Avui els atacs a la democràcia per part de l'Estat no són només al president de la Generalitat", assegura el coordinador nacional d'ICV

Europa Press
1 min
Joan Herrera ahir al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha animat els diputats catalans a protestar contra la llei de seguretat ciutadana inculpant-se davant la justícia per haver participat en mobilitzacions per impedir desnonaments, una acció que la nova norma penalitza amb multes que van des dels 601 euros als 30.000.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista d'Europa Press ha considerat que l'actitud d'"exigència democràtica cap a l'Estat" no s'ha de produir només amb el procés sobiranista, sinó que s'ha d'estendre també a les protestes contra totes aquelles actuacions que vagin contra els drets i les llibertats dels catalans.

"Jo espero, de tots els diputats que ens hem autoinculpat, que també ho fem quan s'apliqui la llei mordassa i no es permeti la mobilització contra un desnonament", ha afegit Herrera, que ha aprovat que molts catalans s'hagin inculpat després de la querella contra Mas pel 9-N.

"Em sembla bé. El que ha fet l'Estat i la Fiscalia és indecent. Però la reflexió que hem de fer és que avui els atacs a la democràcia per part de l'Estat no són només al president de la Generalitat", ha continuat, i ha apuntat que moltes lleis aprovades per l'executiu també suposen un atac.

Herrera ha considerat que les autoinculpacions serien la millor resposta d'"exigència democràtica" davant la llei de seguretat ciutadana, i ha confiat també que els cossos de seguretat catalans –Mossos d'Esquadra i policies locals– desobeeixin la norma i no denunciïn determinats casos.

stats