NOU FINANÇAMENT
Política 19/05/2012

Herrera exigirà dilluns a Mas que eviti "escenes de sofà a La Moncloa" en la negociació del pacte fiscal

El secretari general d'ICV reclama escapar del "tacticisme" i demana no limitar el debat sobre autogovern al finançament i plantejar el dret a decidir

Roger Tugas
1 min
Herrera va cridar a plantar cara a la dreta.

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, vol evitar al màxim el "tacticisme" durant la negociació del pacte fiscal i així li ho traslladarà a Artur Mas en la reunió que tenen dilluns. Segons ha explicat avui als periodistes abans del consell nacional de la formació ecosocialista, "cal el màxim consens" entorn la reivindicació del nou finançament, "però que a la primera de canvi no hi hagi escenes de sofà a La Moncloa parlant de ves a saber què", en referència a les negociacions que van envoltar l'acord amb el govern de Zapatero per l'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Herrera també ha vinculat el nou finançament amb la política econòmica i fiscal i reclamarà "discutir sense enganys", el que implica, segons defensa, reclamar també a Europa acabar amb la política de retallades i "fer pagar més a qui més té", atès que "Catalunya no només té un problema de finançament". "Com a mínim que l'acord de millora del finançament no serveixi per abaixar impostos" com "ha fet sempre" CiU, segons el líder ecosocialista, qui ha reclamat tornar a fer pagar els trams de l'impost de successions suprimits pel Govern de Mas i pel tripartit.

De la mateixa manera, Herrera ha reclamat no limitar tot el debat sobre autogovern al finançament, i parlar també de l'Estatut i de l'exercici del dret a decidir. Ha criticat així que "al consell de política fiscal i financera de dijous s'ha demostrat que, mentre Mas diu que tindrem hisenda pròpia, Mas-Colell no es va diferenciar en res amb un conseller qualsevol del PP". "Per defensar la sobirania del país, cal no plegar-se davant els mercats", ha insistit.

stats