CANVI DE CICLE
Política 10/12/2013

Herrera avisa que forçar el debat de la pregunta abans d'hora pot acabar "rebentant" el procés

El líder ecosocialista lamenta que hi hagi partits que gestionin malament el temps i tensin la corda en un debat que encara no tocaria

Acn
1 min

ACNEl principal error en l'engranatge del dret a decidir se situa en la "gestió del temps" que fan alguns partits. Aquesta és la reflexió que ha fet el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, durant la presentació aquest dimarts del seu darrer llibre. Herrera ha advertit que avui només cap una pregunta "inclusiva" que permeti al procés continuar sent majoritari i no es pot preguntar per la independència quan encara ni tan sols s'ha consensuat la manera de portar la consulta al Congrés. "Qui no entengui bé la gestió del temps pot acabar rebentant el procés", ha opinat. "Faríem el ridícul si abans de demanar a Madrid poder exercir el dret a decidir ens dividíssim entorn de la pregunta", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder ecosocialista ha lamentat que "els pressupostos o les europees" puguin estar condicionant les presses d'alguna formació política i que hagi fet canviar l'ordre dels factors. Herrera, que estaria disposat a acceptar que es preguntés per la independència si s'hagués seguit un procediment normal i la pregunta es definís un cop tancat l'acord per convocar una consulta, no creu que ara sigui el moment de plantejar aquesta qüestió. "Avui cal un front ampli per guanyar la consulta. I faríem un mal favor al país si ens discutíssim per data i pregunta", ha destacat.

stats