PRESSUPOSTOS
Política 04/03/2013

Herrera considera que l'estratègia d'ERC a l'hora de condicionar els pressupostos és un "error"

El secretari general d'ICV afirma sobre els objectius de dèficit que "no es tracta d'esmenar la misèria" i reclama al Govern que es planti

Acn
2 min

Sant Vicenç de CastelletEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assenyalat aquest dilluns que "no es tracta d'esmenar la misèria", en referència a les demandes del Govern d'ampliar l'objectiu de dèficit que s'exigeix des de l'executiu espanyol. "Parlar d'un dèficit del 0,7 o de l'1,7 en el pressupost és parlar d'uns pressupostos de misèria", ha afegit Herrera. Pels ecosocialistes, hi ha possibles solucions com ara "plantar-se" davant els objectius de dèficit, dur a terme una política d'ingressos "davant qui més té" o canviar l'"ordre" de pagaments. En aquest sentit, Herrera considera que l'estratègia d'ERC a l'hora de condicionar els pressupostos del Govern de la Generalitat és un "error".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, considera que els pressupostos que "afecten" l'estat del benestar, el Govern de Catalunya "ja els ha fet" durant els últims dos anys. Herrera ha denunciat que el Govern "ja fa temps que ha retallat l'estat del benestar". En referència a les demandes de l'executiu d'ampliar l'objectiu de dèficit que s'exigeix des de l'executiu espanyol, Herrera ha assenyalat que "no es tracta d'esmenar la misèria". El primer secretari d'ICV ha assenyalat que, precisament, "aquesta és l'estratègia d'ERC". I tot i que l'ha qualificat de "legítima", pels ecosocialistes és un "error".

Segons Herrera, el canvi pot donar-se a través d'accions com plantar-se davant els objectius de dèficit, establir una política d'ingressos "davant qui més té" o canviar l'ordre de pagaments. Si bé fins ara s'estan pagant els peatges a l'ombra, per exemple, Herrera ha proposat que es comenci per pagar les entitats del tercer sector o dedicar més recursos a les polítiques industrials.

Segons Herrera, si CiU fos coherent, el primer que faria seria modificar la llei d'estabilitat pressupostària. Pels ecosocialistes, tot i que la consellera Ortega defensa l'estat del benestar, "si no modifica la llei d'estabilitat, que és la que encotilla el pressupost, mai es podran elaborar una pressupostos mínimament socials", ha explicat. I ha qualificat de "comèdia" la preocupació que ha mostrat CiU per l'estat del benestar.

Herrera reclama derogar la reforma laboral

El secretari general d'ICV ha instat el govern de la Generalitat a "demanar perdó" i "rectificar", i ha exigit que la derogació de la reforma laboral. Segons Herrera, la nova llei està sent una "sagnia", i gràcies a la reforma aprovada per CiU i PP, "l'autoritat laboral no té instruments per impedir que una empresa amb beneficis marxi a l'altra punta d'Europa". Segons Joan Herrera, les últimes dades de l'atur han posat de manifest la necessitat de reorientar la reforma laboral "perquè no serveix per generar ocupació".

Per això, ICV impulsarà una declaració conjunta al ple del Parlament per donar visibilitat al tancament de Power Control. Segons Herrera, "el Parlament ha de posar de manifest que General Electric no té cap justificació per tancar la planta". I ha afegit que el fet que l'empresa pateixi un desgast d'imatge "és la principal amenaça". Herrera no vol que es negociïn "millores" en el procés de tancament de l'empresa, sinó que vol que es mantingui l'activitat industrial "perquè és viable".

Herrera ha fet aquestes declaracions després d'haver visitat aquest dilluns, juntament amb la diputada Laura Massana, l'empresa Power Control de Sant Vicenç de Castellet, que pretén tancar la planta al Bages, amb més de 130 treballadors.

stats