Política 28/04/2013

Herrera: "No cal discutir com és el suïcidi, sinó evitar la mort"

El líder ecosocialista fa una crida a l'esquerra a "plantar-se" davant les retallades del Govern

Efe
1 min
Joan Herrera, a la seu del seu partit / ACN

BarcelonaEl líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha cridat aquest diumenge l'esquerra a "plantar-se" davant les retallades perquè el Govern s'ha quedat només "en el matís" a l'hora de valorar el nou objectiu de dèficit de l'1,2%, quan, segons la seva opinió, "no cal discutir com és el suïcidi, sinó evitar la mort".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un atemptat continuar retallant. L'esquerra ha de plantar-se, no matisar, ni esmenar; hi ha hagut boques massa petites però cap esmena a la totalitat. Si continuen les retallades, estarem davant una catàstrofe sense precedents", ha dit Herrera abans de participar en la manifestació contra les retallades celebrada aquest diumenge a Barcelona.

En declaracions als mitjans, el líder ecosocialista ha considerat que debatre sobre l'objectiu de dèficit en termes de "matisos" no és sinó "discutir com és el suïcidi", quan el que hauria de fer-se en aquest moment de greu crisi és "evitar la mort de l'economia i el sofriment del conjunt del país". Les propostes d'ICV-EUiA com a alternativa a les retallades passen per reestructurar el deute, dilatar el pagament dels interessos i emprendre "polítiques valentes amb els poderosos", amb els quals, segons el seu parer, el govern de CiU és "molt covard".

stats