CAS PALLEROLS
Política 11/01/2013

Herrera defensa declarar Unió "partit corrupte, que és el que han dit els tribunals"

El líder ecosocialista reclama una llei de transparència que faciliti la detecció de casos com el del finançament il·legal dels democristians o els freni

Roger Tugas
1 min
El líder d'ICV, Joan Herrera, vol ser un actor protagonista en el debat sobre el dret a decidir i alerta que la situació econòmica fa més incert l'escenari de la consulta.

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha presentat aquest divendres una proposició de llei de transparència i accés a la informació que registraran els ecosocialistes al Parlament. Segons ha afirmat, amb una norma com aquesta "casos de corrupció com els d'Unió no s'haurien produït o s'haurien detectat abans". De fet, Herrera s'ha mostrat molest amb el líder democristià Josep Antoni Duran i Lleida, que ha assegurat que hi ha hagut voluntat política de lluitar contra les irregularitats dels partits i les fundacions. Herrera ha recordat diverses iniciatives d'ICV al Congrés i al Parlament que no van tirar endavant per l'oposició del PP, el PSOE i CiU i que, si ho haguessin fet, "Unió hauria estat declarat partit corrupte, que és el que han dit els tribunals". "És la setmana de la corrupció vinculada a CiU", ha apuntat Herrera, que tanmateix ha evitat valorar la possible imputació del secretari general de CDC, Oriol Pujol, pel cas de les ITV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la proposta d'ICV, "Catalunya se situaria entre les democràcies més avançades en transparència" i crearia un registre públic de 'lobbies' "que garantiria què fan i quan actuen", permetria consultar les agendes dels diputats, els consellers i el president de la Generalitat, convertiria l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades en l'Autoritat Catalana d'Accés a la Informació i la Protecció de Dades, faria pública gairebé tota la informació de l'administració i els sous i patrimoni dels representants públics i faria accessibles els informes encarregats per la Generalitat.

stats