ELECCIONS 25-N
Política 16/10/2012

Avancem farà un míting al marge del PSC amb participació de destacats membres d'ERC i ICV

El corrent socialista liderat per Elena i Bonet mostra així la seva intenció de seguir "treballant per una aliança" de les esquerres catalanes

Acn
2 min
Marta Junqué, Joan Ignasi Elena i Fabian Mohedano, durant la presentació del moviment 'Avancem'.

BarcelonaEl corrent del PSC Avancem, que lideren entre altres l'ex alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, i la diputada Laia Bonet, prepara un míting propi al marge de l'agenda estricta dels socialistes i el seu candidat Pere Navarro per al proper dia 15 de novembre, enmig de la campanya electoral pels comicis al Parlament. El moviment està ultimant els detalls d'aquest acte on, a més de socialistes del sector més catalanista i aperturista del PSC, s'ha convidat també a participar a destacats membres d'Esquerra i ICV. Avancem vol així mostrar la seva intenció de seguir "treballant per una aliança" de les esquerres catalanes, ja que a la nota d'Avancem es concreta que, a més de socialistes propers a aquest moviment, "seran convidats a participar representants de l'esquerra social i cultural de Catalunya, així com personalitats d'ICV-EUiA i ERC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu, Santi Lapeira, ha confirmat a l'ACN que aquest acte no ha estat comunicat oficialment al comitè de campanya del PSC perquè l'acte es convoca al marge de l'agenda electoral de Pere Navarro. Tot i que el llistat de noms dels participants encara no està tancat, Lapeira ha assegurat que socialistes com Joan Ignasi Elena -que ocupa el número quatre de la llista del PSC per Barcelona pel 25-N- serà un dels que intervindrà al míting, junt a membres destacats d'Esquerra i Iniciativa que encara estan negociant.

Amb aquest acte, Avancem pretén seguir remarcant la necessitat que creu que hi ha a Catalunya per construir una alternativa d'esquerra catalana conjunta. En aquest sentit, el moviment ha explicat al comunicat que celebra que membres del seu sector estiguin a les llistes del PSC en llocs destacats, i ha avançat que "seran persones compromeses en continuar treballant per una aliança catalana de progrés que posi fi a casa nostra a una hegemonia conservadora extremadament lesiva amb l'estat del benestar". "Una aliança que observem desitjada des d'amplis sectors del centre esquerra i esquerra a Catalunya i que veiem factible . I la seva presència s'explica i implica el seu compromís de treballar en coherència amb el que ha defensat Avancem des de la seva constitució", asseguren al comunicat, tot afegint que "el discurs nítidament d'esquerres, la defensa del dret a decidir i el radicalisme democràtic a la societat i en el funcionament de les organitzacions polítiques i socials" marcaran els comportaments d'Avancem en els propers anys.

I és en aquest context de potenciar aquesta unitat de les esquerres catalanes que el moviment convocarà el míting al marge dels del PSC. Ara falta saber, però, si el primer secretari i candidat socialista a la Generalitat, Pere Navarro, o alguna de les seves persones de confiança demanaran participar a l'acte d'Avancem per evitar la imatge de divisió, tal i com ja va fer el líder del PSC en l'acte de presentació del moviment.

stats