Política 25/11/2011

Joan Ignasi Elena diu que serà candidat a la primera secretaria del PSC "fins al final"

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú creu que el partit necessita una renovació "de persones, estructures i política". Aposta per tenir grup propi a Madrid

Acn
1 min
El candidat a la primera secretaria del PSC, Joan Ignasi Elena / ACN

BarcelonaJoan Ignasi Elena, candidat a la primera secretaria del PSC, ha assegurat aquest divendres que no forma part de cap candidatura unitària, i que la seva intenció és d'arribar "fins al final". Segons diu, vol arribar al Congrés del PSC -que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de desembre- com a candidat a la primera secretaria del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Elena, que havia estat alcalde de Vilanova i la Geltrú, ha afegit que no té cap "animadversió cap a ningú" i que la seva prioritat és que el partit abordi una renovació "de persones, d'estructures i de política".

No ha concretat a què es refereix amb aquesta renovació "de persones", però ha assegurat que, després del Congrés, tothom sabrà si s'ha produït aquest canvi que espera, o no: "Si no hi ha renovació crec que el PSC té un problema greu".

Elena ha dit que amb Àngel Ros, també candidat a la primera secretaria del PSC, els uneix la voluntat de recuperar la centralitat del discurs catalanista. Tot i això, ha matisat que, a diferència de Ros, la seva candidatura busca recuperar la "centralitat de l'esquerra des de l'esquerra".

A més, ha confirmat que una de les seves propostes és que el PSC tingui grup propi al Congrés dels Diputats com a instrument per a defensar a Madrid "el nostre model de Catalunya i d'Espanya".

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú creu que aquest Congrés dóna una oportunitat a "enganxar-se o desenganxar-se definitivament" del projecte a la "molta gent" que s'ha anat allunyant del partit últimament.

En aquesta línia, Elena alerta que el PSC ha anat perdent la confiança dels ciutadans i ha reconegut que el partit s'ha anat "empetitint".

stats